Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 8 mars 2009

Kasslercanneloni

I fredags gjorde jag kasslercanneloni till middag. Blev riktigt gott. Receptet hittade jag i senaste numret av "allt om mat" 2/2009.

2 st purjolökar
3 dl vatten
1 köttbuljongtäring
400g kassler
250g färska lasagneplattor
1 msk smör
2 dl lättcremefraiche
3 msk skånsk senap
100 g vällagrad ost, gärna cheddar

Strimla purjo. Skölj väl. koka upp vatten och buljong. Lägg i purjon och låt sjuda under lock i ca 3 minuter. Sila bort purjon och spara buljongen.

Skär kasslern tärningar eller strimlor. Blanda med purjon. Fördela blandningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en smörjd form.

Häll buljongen i en kastrull och tillsätt creme fraichen och senapen. Koka upp och tillsätt 2/3 av osten. Häll den varma såsen över cannelonin och resten av osten överst. Grädda i ugnen på 225grader i ca 20 minuter.
Servera med sallad.

Inga kommentarer: