Putsa och stek fläskfilén hel i smör i en panna. Krydda m salt och peppar. Häll 3 dl vatten i pannan och spara skyn till såsen.
Skär filén i en cm tjocka skivor och lägg i en form.
Hacka:
1 kruka färsk basilika
en boll mozzarella
25 g valnötskärnor
50 g grillad paprika
2 st vitlöksklyftor
salt, peppar
Lägg hacket på fläskfilén och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Osten ska vara smält och valnötterna rostade.
Gör såsen:
Koka upp skyn, 3 msk kalvfond, 1 tsk soja i en kastrull. Blanda 1 dl creme fraiche med 1 msk maizena och red av såsen med detta.
Koka upp skyn, 3 msk kalvfond, 1 tsk soja i en kastrull. Blanda 1 dl creme fraiche med 1 msk maizena och red av såsen med detta.
Jag serverade detta men ugnsrostade Anyapotatisar, haricotevertes och körsbärstomater.
Till det drack vi Letizia Syrah
Mumsfillibaba!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar