Vips, så var sommaren här! Jag klädde på mig i morse som om det fortfarande var vår och fick vira av mig scarfen så fort jag kom utanför dörren. På väg till jobbet fick jag stanna cykeln och slänga av mig jackan. I morgon satsar jag på ballerina och pyttelite barbent, typ tights.
Sommar innebär ju grillsäsong och grillosen ligger tät dagar som dessa. Har man bara en liten gräsplätt och en grill så är det utemiddag som gäller. Vår innergård har flera grillplatser men vi har inte testat någon av dem ännu.
När vi var i Skåneland förra helgen så grillade vi ett par gånger. Vi gick på den enkla linjen. Det tycker jag gott man kan göra ibland. Man kan inte alltid var så "redig" och koka egna glazer, marinera kött i timmar, pickla grönsaker och pilla med tillbehör.
|
Fläskkarré och majs på grillen |
Vi köpte fin skivad fläskkarré som svågern grillade och glazade med köpe-glaze. Majsen var den förkokta varianten som vi delade i bitar och grillade.
I en form la vi färskpotatis, morot, olja, hackad vitlök, salt, peppar och färsk timjan som vi körde i ugnen på 225 grader. När potatis var nästan helt färdig blandade vi i grön sparris i bitar och körde tills potatisen var helt klar.
|
Färskpotatis, morot och sparris i en ugnsform |
Självklart måste man ju ha lite sås också. Yoghurtsås är alltid ett säkert kort. Matyoghurt (10%) blandas med citronsaft, timjan, honung, salt och peppar. Enkelt och gott! Funkar till mycket.
|
En okomplicerad och god grilltallrik |
Det ser ut att bli en varm och skön helg. Tycker lite synd om de som ska springa Göteborgsvarvet. Jag kommer i håg 2010.... Jag tog mig i mål men många andra kollapsade längs banan. I år tror jag att funktionärerna är mer förberedda. Jag ska inte springa men kommer att stå och heja på min sambo och många andra jag känner som jag springa. Heja heja!!