I helgen hade vi vänner på besök och då bjöd vi på en Pippigul Kycklinggryta med smak av curry och citron. Lite extra mättande med sojabönor i och lite sting av sambal oelek. Till grytan hade vi ris och en sallad.
Pippigul kycklinggryta |
Kycklinggryta med sojabönor ca 6 portioner
ca1,1 kg kycklingfilé
250g frysta sojabönor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
salt och peppar
2 tsk gul curry
5 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk sambal oelek (reglera efter önskad hetta)
1 msk honung
skal och saft från 1/2-1 citron (efter tycke och smak)
ca 1 dl hackad persilja
- Tina sojabönorna.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär kycklingen i "lagom" bitar.
- Bryn kycklingen i olja. Tillsätt löken mot slutet av stekningen. Krydda med salt, peppar och curry.
- Blanda ner creme fraiche, vatten, buljongtärning, sambal och honung. Låt koka under lock i ca 10 minuter.
- Tvätta citronen och riv skalet och pressa ur saften. Tillsätt citron, persilja och sojabönor. Koka upp och smaka av med ev mer salt och peppar.
- Servera grytan med ris och sallad.
Bara att hugga in! |
3 kommentarer:
Det ser ut och låter väldigt gott! Är imponerad av din snygga sallad också, själv orkar jag aldrig anstränga mig mer än grönsallad/tomat/gurka...
Mmm vad gott det ser ut. Kram Anette
Åh så gott, två av mina favoriter i köket persilja och citron som smaksättare!
Kram Jenny
Skicka en kommentar