Rejäl och mättande rabarberkaka |
Rabarberkaka med crumbel
Kaka
6 msk gräddfil
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
75 g rumsvarmt smör
50 g hasselnötter, grovhackade
Crumbel
50 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk ljust muscovadosocker
1,5 dl vetemjöl
Fyllning
225 g rabarber
2 msk vetemjöl
1/2 dl strösocker
- Crumbel: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smulig massa. Låt kallna, gärna i kylen.
- Fyllning: Skär rabarber i 2 cm bitar. Lägg i en skål och blanda med vetemjöl och socker. Låt stå i ca15 minuter. Rör om då och då.
Rabarberfyllningen |
- Kakan: Blanda gräddfil och ägg i en skål. Blanda vaniljsocker, mjöl, socker och bakpulver i en annan skål. Tillsätt smöret i mjölblandningen och vispa smuligt med en elvisp. Vänd ner hasselnötterna. Vänd ner äggblandningen och rör ihop till en jämn smet.
- Lägg kaksmeten i en smord form, ca 24 cm i diameter. Lägg rabarberblandningen ovanpå. Strö över crumbeln.
- Grädda kakan på 175 grader i ca 45 minuter.
Mycket vaniljsås ska det vara såklar |
10 kommentarer:
som vanligt så ser det gott ut o inte så varmt i åhus
Oj är det så varmt hos er!! klart du ska springa! Vilken läcker paj. Måste handla hem rabarber.
åh så gott,härligt gott med rabarber.nu är sommarn här definitivt
ÅÅÅH RABARBERPAAAJ :( Nu gråter jag, fyyyy vad gott!! ÅH :(
Rabarberyra är rätt ord, ha ha, folk (inklusive jag) är som galna. Nu när sparrisyran lagt sig. Vad kommer härnäst? Jag tippar på jordgubbsyran.
Pajen ser jäklans god ut!
Hann du iväg innan åskan, eller hoppade du över sprinten?
Ja, rabarberyra kan man verkligen snacka om, kanske inte så konstigt för det är ju så attans gott:)
Min högsta önskan till nästa år är att få rabarber i trädgården... Men då måste min kära make "bara" gräva färdigt först. Men innan dess ska badrummen renoveras, altanerna ska betsas och ska bebisen komma.... Tja, rabarber-plantor blir nog inte prio 1. Men din rabarberpaj ser gudomligt god ut och drömma kan man ju alltid!
Verkligen rabarberyra! Själv har jag haft det i det mesta nu känns det som...!
Ja, rabarberrecept kan man se på många bloggar i dessa dagar! Men rabarber är ju bara så gott! Kakan ser mycket god ut!
Ja, det är verkligen rabarberyra! Underbart! Kakan låter och ser supergod ut! Såg din fråga hos charlotta och jag har gjort den rätten med kyckling. Heter rabarberkyckling och kommer från arla. Testa dem!
Skicka en kommentar