3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
1 msk rom
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
- Smörj en sockerkaksform med smör och "bröa" med kokosflingor.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
- Pudra över florsocker vid servering.
Må bäste Idol vinna!!!
4 kommentarer:
Saffranskakaär så gott, gjorde saffransmuffins igår
wow, cool färg på den där kakan! saffran i kakor blir riktigt, riktigt fint.
hoppas att ni får en fin helg!
saffranskaka, en gång för 20 år sen gjorde jag mig till och bakade en saffranskaka som innehöll grötris. det var bara jag som gillade den :( alla andra åt den lättvispade grädden till. undrar om jag har kvar receptet nånstans. det kanske var förmycket vuxensmak. blommor - inte till vanligheten. sånt går att öva upp, fast P och jag har delat på uppgiften med blommor.
Det såg väldigt gott ut. Gillar saffran i kakor.
Skicka en kommentar