I går festade vi till det. Nobeldagen och Idolfinal är väl en bra anledning!?
Väldigt sällan vi äter färska räkor men tyckte att det passade bra som förrätt/småplock igår. Vi hade små dinkelkex och en dipp till.
Till varmrätt blev det Getostgratinerad Oxfilé och Pestogratäng. Inspirationen hittade jag på ICA´s hemsida.
Pestogratäng 4 port
4 stora potatisar
1 stor morot
1 stor palsternackor
0,5 gul lök
3 vitlöksklyftor
riven parmesanost
basilikablad, ca 0,5 kruka
salt och peppar
2,5 dl matgrädde + 1 dl mjölk
Skala och skiva rotfrukter och löken. Hacka vitlök och strimla basilikabladen grovt. Blanda allt i en smord ugnsfast form med salt, peppar och riven parmesanost. Häll över grädden och mjölken. Grädda på 200 grader långt ner i ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka så potatisen blivit mjuk.
Getostgratinerad Oxfilé
Skär oxfilén i portionsbitar. Bryn snabbt i het panna på båda sidor så den får färg. Krydda med salt och peppar. Lägg i en form och smula över getost och hackade valnötter. Kör färdigt i ugn i ca 10 minuter, beroende på hur genomstekt man vill ha sin köttbit.
Serverade med smörstekta sockerärtor, ugnsbakad tomat, balsamkräm och Pestogratängen. Mmm....så gott! I glasen hade vi Roodeberg. Rött, mustigt och gott!
Dessert var planerat men tiden gick, vi blev mätta och Johan somnade:)
Idag har vi varit en sväng på stan och jagat julklappar. Vi var inte ensamma. Inflyttningsfesten jag skulle på ikväll blev inställd men styrdes om till tjejfest hos Maria. Tror det blir minst lika trevligt som vanligt!
5 kommentarer:
Balsamkrämen, gör du den själv eller är det en färdig produkt?
Oj, både en massa god mat och gott i glasen.
Vi har oxå druckit en liten flaska Prosecco i dag, hur gott som helst. Fast inga färska räkor till... suck.
Hoppas du får en rolig kväll!
Vilken lyxmiddag! Ser kanongott ut!
Vilken härlig gratäng - helt i mina smaker. Kommer absolut att provas framöver.
Skicka en kommentar