2 portioner
1 gelatinblad
2,5 dl vispgrädde
0,25 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl lingonsylt
50 g vit choklad
ev ett par droppar röd karamellfärg
frysta lingon
pepparkakor
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Koka upp vispgrädde, strösocker och vaniljsocker. Låt sjuda några minuter.
- Tillsätt lingonsylt och vit choklad och rör tills det löser sig.
- Krama ur gelatinbladet och rör ner tills det löser sig. Droppa ner några droppar röd karamellfärg för mer/snyggare färg.
- Lägg några frysta lingon i ett glas. Häll på gräddblandningen. Ställ i kylen minst tre timmar tills den stelnat. Krossa pepparkakor ovanpå före servering.
8 kommentarer:
Åh originalet finns det ju faktiskt inget som slår så i de flesta fall.
Pepparkakscrunchen ovanpå är ju lysande, en enkel topping som nog passar perfekt till lingonsmaken <3
Men det är ju helt rätt, mer julsmaker åt folket, det är ju så mycket gott vid denna tiden!
Lingon och pepparkakor låter som en alldeles utmärkt kombination, speciellt när de får sällskap av vit choklad..
Ja, pannacotta går verkligen att variera i det oändliga.
Man SKAA trycka in julsmakerna lite här & där ;-)
Dom passar ju till väldigt mycket =)
hej! jag länkade till ditt inlägg om tobleronecheesecake i dag. hoppas det är ok.
hälsn. ingela
De ser finfina ut!!!
Så gott! och en så rolig och lite ovanlig idé att lägga krossad pepparkaka ovanpå. Jättegott!
Skicka en kommentar