Drottningkaka med mandelmassa
2 stora ägg
1 3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200g mandelmassa
250 g bär
100 g kallt smör
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål. Rör ner i äggsmeten.
- Smörj en form, ca 24 cm i dm, och häll ut smeten. Fördela bären ovanpå smeten. Hyvla smöret med hjälp av en osthyvel och lägg ovanpå som ett täcke.
- Grädda kakan på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna före servering.
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Blanda äggulor och socker. Vispa fluffigt med elvisp. Vispa grädden fluffig i en annan bunke. Rör i hop grädden med äggblandningen till en luftig kräm.
Apropå blogginspiration!! Vad snopen jag blev när jag satt och åt min frukost i morse och bläddrade slött i GP och såg att det var ett stort reportage med Matrepubliken-Charlotta!! Trevlig läsning där man även blev nämnd på ett hörn...:) Tyvärr hittade jag ingen länk på GP´s hemsida men kommer förhoppningsvis så alla kan få lite trevlig läsning.
***
8 kommentarer:
Visst blev vaniljvispen god!
Måste försöka få fatt i reportaget med Charlotta. Spännande!
Remsan
Den absolut bästa vaniljsåsen någonsin!
Vi var också inne och kollade på GP.s hemsida för att se om reportaget låg där men tji fick vi. Lite nyfikna är vi ju allt:)
Tyvärr kom jag inte på det receptet själv, men visst är det hysteriskt god?! Vad kul med reportage om Charlotta och omnämnande. Skulle vara jättekul att läsa, typiskt att de inte har det på hemsidan.
Låter som en mycket god kaka!
Verkar gott! :D
Så fint med ett bra vaniljrecept, det ska jag spara!
Hallon och blåbär va?
åh, vad söt du är! såklart ni ska vara med på ett hörn, dessutom :=)
Skicka en kommentar