Johan pressar burgare i sin hamburgerpress |
Jag gjorde galet goda ugnsbakade tomatskivor som jag såg Tommy Myllymäki göra på TV4 för ett tag sedan. Skiva tomater och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Droppa lite olja, salt och peppar över. Kör dem i ugnen på 100 grader i ca 1 timme. Saftiga och goda!
Gjorde coleslaw som vi hade i stället för dressing. Strimla vitkål och riv morot grovt. Blanda med grekisk yoghurt, majonnäs, lite vinäger, salt, peppar och malen kummin. Salladsblad, rödlök, bacon, tomatskiva, hamburgare och ciabatabröd.
Som dessert åt vi Klings glass med smak av Kaffe Cognac. Som Johan har längtat efter att våran ICA skulle ta in denna glass. Äntligen! Sken upp som ett barn när han såg det! Visst är den god men det finns andra lokala glassmärken som kan mäta sig med Klings.
12 kommentarer:
Gud vad gott det där såg ut! Hemmagjorda hamburgare är ju bland det bästa:-)
Riktiga burgare är helt galet gott! Oj, så sugen jag blev...
Tack för kanontips på hur man piffar till hamburgertillbehören - jag gör gärna egna hamburgare jag också. Tomaterna i ugn och så cole slaw med grekisk yoghurt. Toppen!
Hemmagjorda hamburgare är bara så bäst! Mannen och jag pratade också om just hemmagjorda hamburgare. Det måste helt enkelt göras någon dag..:-)
Tomaterna lät verkligen goda. Och jag hade nog också valt burgare om jag fick välja söndagsmiddag.
Jag tycker faktiskt att Nanny State duger alldeles utmärkt de gångerna man vill hålla sig skärpt eller av andra anledningar inte vill dricka.
Proffsiga hamburgarna blir med en sån där mojäng! allt verkade himla gott!
//LOttzy
Ett kanontips på tomaterna, perfekt nu när de börjar bli lite tråkiga i smaken. Ser ut som en riktigt god hamburgare, han kan - den där Johan!
hahaha, jag fick lov att läsa högt för jimmy om att paolo inte förstod vitsen med alkoholfritt och nu sitter vi här och skrattar :) heja paolo, som vi brukar säga!
-Whaat? Nämen Paulo då!
Hemburgare är jättegott, fast jag har aldrig fattat vitsen med den där hamburgare-pressen, någon?
Vad sugen jag blev på Coleslaw nu när du nämnde det. Era hamburgare såg grymt goda ut!Tomaterna lät spännande.
Att Paolo Roberto inte förstår är väl inte så ovanligt. Men om man tar hans uttalande om att han inte förstår varför man skall dricka alkofritt så frågar jag anledningen till att han dricker, det handlar inte om smaken i alla fall. För jag måste säga att personligen tycker jag Nanny State smakar riktigt bra.
Känns som man dricker av fel anledning om man bestämt måste ha % i ölen. För nu börjar det ju faktiskt komma en rad rätt vettiga alternativ vad det gäller alkoholfri öl.
Hej, jag hittade din hemsida av en slump och tur var det. Tillsammans lagade jag till en "Champange Hamburgare" som jag kallat min variant. Hittade inte högrev så det blev entrecote kött som vi malde med rökt sidfläsk. Serverade hem gjord guacamole. Kanongott-
Tack för tipset...
Skicka en kommentar