Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 29 november 2011

Pepparkaksbiscotti


Har inte kommit igång att julstöka så mycket ännu. Risken finns ju att man hinner äta upp det innan jul. Någon form av lussebullar ska jag nog baka. Min mamma gjorde några med vit choklad förra året som var rysligt goda. Ska försöka hitta receptet bara. Och lite julgodis. Gjorde ju en hel del förra året. Tog ju slut hela tiden och fick göra nytt flera gånger:)

Förra veckan bakade jag Pepparkaksbiscotti. Blev perfekt "gå bort"-present till syster och Maria på helgens bjudningar. Lite cellofan och ett fint snöre runt bara.

Receptet kommer från boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Jag hade ingen malen nejlika så jag bytte ut alla kryddorna mot färdig pepparkakskrydda. Gick lika bra.




Pepparkaksbiscotti

100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
  • Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst, och tillsätt sedan äggen, ett i taget.
  • Blanda i de torra ingredienserna och rör till en slät deg.
  • Dela degen i 3 delar, rulla till 3 längder och lägg på bakplåtspappersklädd eller smord plåt.  Platta till längderna lite.
  • Grädda i 15 minuter. Ta ut ur ugnen, slå av ugnen och skär längderna i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt dem torka medan ugnen svalnar.

12 kommentarer:

Kim sa...

Allt som smakar pepparkaka = vrålgott!
Till kvällsmat igår åt jag fil med pepparkakskryddor på. GOOOTT!

Mårtenssons kök sa...

Nej, det är inte värt att börja göra godis för tidigt... inge bra alls:) Vi är dåliga på att göra godis, är alldeles för bortskämda med en far/svärfar som gör goda gotter...

Låter gott med pepparkakssmak på skorporna, har bara provat med saffran tidigare.

Pernilla sa...

jag förstår inte ens när jag ska hinna göra julgotte i år :( men det ska nog gå, jag brukar försöka göra nåt till varje advent, sen gör det ju inget om det tar slut eftersom vi aldrig är hemma över julen, hoho.

Gourmetmorsan Madeléne sa...

Åh satt precis och tittade på vad man fick gjort förra året och såg att just dessa underbara biscottis! Så det får det absolut bli här hemma också i år! Ny design på bloggen! Fint! Kram Gourmetmorsan

Hovkonditorn sa...

Pepparkaksbiscotti bakade jag i fjol också och visst är de goda! Dina ser så fina ut!

Katja - Foodelicious sa...

Pepparkaksbiscotti låter hur gott som helst! Brukar bli mer bakning i december månad, det finns ju så mycket gott att baka som man längtat till hela året :)

Matarkivet sa...

Pepparkaksbicotti verkar vara nya trenden! Och det är inte konstigt, ser jättegott ut!

Amy's piece of cake sa...

Ser gott ut, får testas!

Lina sa...

Gott! Biscotti är en riktig favorit, gjorde med saffran och mandel förra året och det var ljuvligt!

Linda- matstugan sa...

Mmm, vad gott det lät med pepparkakssmak. Goda till glass också kan jag tänka mig.

Remsan sa...

Kan ju inte vara annat än galet gott!

Anonym sa...

Ska baka dessa men saknar kardemumma i receptet så jag tillsätter nån tsk ;)

trevlig helg :)

/Ann-Sofie