Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 7 oktober 2014

Koreansk rostbiff med kimchi och sesammarinerad gurka

Det har varit en tid med lite mindre inspiration, tid, ork och lust för matlagning och då kände jag att matkasse var en bra lösning. Jag bokade en tredagars Linas Inspirationskasse och den skulle dyka upp i går kväll. När kassen kom saknades kylvarorna, vilket också var huvudkomponenterna till de tre rätterna. Suck! Jag reklamerade på hemsidan och fick svar nästan direkt och idag fick jag meddelande om att resten skulle levereras plus avdrag på fakturan. Kylvarorna dök upp precis när jag kom hem och det blev matkassemat precis som jag planerat ikväll. Tack för bra service!

I kväll lagade jag Koreansk Rostbiff med Kimchi och sesammarinerad gurka. Riktigt gott och väldigt enkelt att tillaga. Kimchin var färdig på burk, riset skulle kokas, gurkan marineras och köttet stekas. Tjoff! så var det klart! Allt serverades i salladsblad (och lite vid sidan av).


Koreansk Rostbiff med Kimchi och sesammarinerad gurka 4 port
  • Skiva 1 gurka i tunna skivor med osthyvel. Blanda en limelag på 2 msk strösocker, 3 msk vitvinsvinäger, 2 msk vatten samt skal och saft från 1 st lime. Blanda med gurkan och låt dra till servering. Häll av lagen innan servering och blanda med 3 msk sesamfrön.
  • Blanda 1 dl japansk soya, 2 rivna vitlöksklyftor, 2 msk socker med ca 600 g strimlad rostbiff.
  • Koka ris, gärna jasmin, till 4 portioner.
  • Stek köttet med marinad i olja i en stekpanna tills all vätska har kokats bort.
  • Servera kött, kimchi, gurka och ris i ett blad isbergssallad.

6 kommentarer:

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Spännande! Kimchi provade vi ju att göra själva en gång men det gör vi aldrig igen. Färdig på burk funkar alldeles utmärkt! :=)

Remsan sa...

Ser grymt gott ut! Känns verkligen som en lyxigare och överraskande vardagsmiddag.
Jag satt för någon vecka sedan och kollade på olika matkassar, men beställde aldrig någon. Det känns smidigt att ha det någon vecka ibland. Men antingen gillade jag inte hela menyn eller så var de för dyra de som kändes roligare, som Linas. Förvånansvärt få hade ekoalternativ och inte alla svenskt kött/kyckling(!).

Kim sa...

Konstigt ändå hur de kunde glömma kylvarorna, men bra upprättat av dem!

Den här rätten gillar jag. Sparar ner i att-laga-mappen!

Ann-Sofi Matsafari sa...

Det här låter jättegott! Och serverad i ett salladsblad känns extra kul:)

Sara på Vardag.nu sa...

Låter ju väldigt gott, det där. Överlag var jag nöjd med matkassen när vi testade den, men just det där med att saker fattades och administrationen kring det gjorde att det kändes jobbigt. Som vi bor nu hade vi inte kunnat ha matkasse heller, eftersom kassen inte ens kommer innanför porten här. Tryggt och dumt på samma gång :)

Mårtenssons kök sa...

Bra att det löste sej ändå så att denna goda middag kunde hamna både här och på era tallrikar! Vi slänger ner detta receptet också, tackar.