Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 28 november 2011

Första advent

I går var det första advent. Tända ljus, familjemys och massor av gott! Frukost fick jag äta själv då Johan varit på galej med jobbet hela helgen. Tände ljus och önskade att det var snöflingor på rutan istället för piskande regn. Gick till närliggande kyrkan och lyssnade på julmusik tillsammans med mina föräldrar. Oliver låg i vagnen och sussade hela tiden.

Lunch och fika hos syster innan mina föräldrar gav sig ut i stormen för färd mot skåneland. Kanske dumdristigt men kom hem oskadda. Herregud vilket oväder!! Liseberg stängde, tåg ställdes in och tog tag i en ordentligt när man försökte gå kortaste möjliga sträckor utomhus.


På kvällen var det adventsmys hos Maria. Hon hade gjort så julfint och dukade fram sådana läckerheter! Svängde både två och tre gånger. Snittar på skånsk pepparkaka, ädelost och färska fikon. Kokostoppar med apelsin och saffran. Varm brietårta med torkad frukt och nötter. Baconlindade dadlar. Pepparkakor, ost, skumtomtar och glögg såklart!


Strömmen försvann en kort stund och det blev extra mysigt med alla tända ljus. Som vanligt väldigt trevligt när vi träffas!

Stormen har blåst bort och idag skiner till och med solen lite grann.  Dags för en långpromenad med barnvagnsmaffian och kanske gå bort lite av helgens alla gottigheter.

10 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Vilket oväder det varit, skrämmande! Härligt dock med adventsmys!

Anonym sa...

Vad mycket gott ni kan komma på Duktiga flickor.

Spanienfrugan sa...

Vilken buffé! Lyllo dig.

Anonym sa...

Åh himmel, va gott det ser ut! Gött för er att vi inte kunde komma ;) Kram från Fam. Sid

Tinas Skåpmat sa...

Wow så mycke gott till glöggen! jag hade en bjudning i fjol till grannskapet riktigt kul att både bjuda och få umgås till en glöggbuffé tillsammans

Kim sa...

Vilken adventsbuffé. Baconlindade dadlar, det är inte mycket som slår det... Och brietårtan. Herregud.

Mysigt med lite julmusik på första advent. Själv har jag precis köpt biljett till luciakonsert i Oskar Fredriks kyrka. Ska bli trevligt!

Mårtenssons kök sa...

Så mycket gott det bjöds på, mysigt med adventsfirande i stormväder, förstår att ni fick värre än vi.

På onsdag ska vi testa kycklinglasagnen, ser riktigt fram mot det!

Remsan sa...

Oj, så mycket gott! Älskar juliga tapas till glöggen.

Ja, vilket oväder vi fick.. Jag minns när Gudrun drog fram. Då skulle jag prompt ha hem mina syskon på middag eftersom storebror med fru var hemma från Stockholm. De åkte bussen hem till våra föräldrar där hela samhället var lagt i mörker. Lillasyster körde själv bil hem bland nedblåsta träd med lilla Alma, då 6 månader, bak i bilen! Hur galet dom helst.

Jennys Matblogg sa...

Så mycket gott det bjöds på! :)
Brietårtan ser riktigt god ut.

Malin sa...

GUD vad gott! Älskar plockmat :)