2 personer
1 pkt Älgskav
1 fint riven morot (ca 25g)
1 bit fint riven rotselleri (ca 25g)
1 gul lök finhackad
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
1 dl ketchup
0,5 dl tomatpuré
2 st hackade vitlöksklyftor
0,5 röd paprika
salt och peppar efter smak
- Bryn skaven i en stekpanna. Dra isär skaven ordentligt så det blir små bitar. Lägg i en kastrull.
- Tillsätt resten av ingredienserna och koka under lock i ca 15 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med pasta och riven parmesanost till.
6 kommentarer:
Vi brukar använda älgskav när vi gör kebab eller så wokar vi den.
Jag smakade på pyttepyttelite älginnanlår när vi var på Familjen förra veckan. Det var inte så illa som jag väntat mig faktiskt - tydligen ska älg vara ganska milt jämfört med annat vilt.
Tufft med älgbolognese! :)
älgbolognese låter spännande! jag lagade älgskav för några veckor sedan, fast den var med i nån gryta av nåt slag så det kändes inte så mycket smak av älgen tyvärr, det smakade mest enbär...
Jag gillar vilt! Skav borde ingå i min frys' standardutbud också tror jag minsann.
Det receptet har vi också testat! Minns inte att det blev vattnig, men däremot gott. Visst, finns dock en risk att jag ändrade lite i receptet ;-)
Skicka en kommentar