500g Blandfärs (70/30)
1 dl mjölk
5 msk ströbröd
1 ägg
1 msk ljus fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk timjan
1 msk kalvfond
salt och peppar
smör o olivolja
1/2 purjolök
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1-2 mörötter
1 paprika
1 zucchini
1 burk färdig tomatsås ca 500g
Blanda mjölk och ströbröd och låt det dra i 1 minut. Tillsätt därefter köttfärs, ägg, senap, riven vitlök, hackad timjan, kalvfond samt salt och peppar. Arbeta ihop och forma till köttbullar och stek i smör och olivolja.
Skölj, hacka, skala och strimla grönsakerna och vänd i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatsås och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar
1 kommentar:
lasa hela bloggen, ganska bra
Skicka en kommentar