Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 11 oktober 2009

Fredagskväll Hos Pelle

Vi hade svårt att få ihop en helg med tjejerna så denna gången blev det fredagkväll med uteätarmiddag och lördagslunch hos Sofia i Kungälv. Tiden springer iväg och vi har inte träffats allihopa sedan Jennies bröllop i Mars. Britta var i Ungern så henne fick vi klara oss utan denna gång. Får försöka få ihop nästa träff när Sofia har fått sin lilla tjej och innan Jennie blir föör orörlig med tvillingar i magen.

Så vi träffades på restaurang Hos Pelle i Linné i fredags. Vi hade som vanligt mycket att prata om: småbarn, graviditet, husköp, jobb och vardagen. Alltid lika trevligt!

Hos Pelle äter man en trerätters meny där förrätt och dessert är förutbestämd. Varmrätt har man tre att välja på och man måste vara minst två på varje rätt. Förrätten var en liten skogssvampsoppa, hjortpaté med lingon och svamp och en hel sill (ca 10 cm lång) med dill, lök och örtolja. Även om jag inte gillar sill så var det helt ok. Till varmrätt valde jag och Sofia Gräddkokt gårdskyckling med pepparrot & palsternacka och Lilly och Jennie valde Dill- & ansjovis överbakad sejrygg med päron, svartrötter och vitvinssås. Båda rätterna serverades med potatispuré och spetskål som var kokt i stora klyftor. Till dessert var det körsbärsglass smaksatt med cognac, chokladbröd med grädde och skogsbär samt äppelstrudel med vaniljsås.Jag och Lilly tog vinpaketet till maten. Vitt, tyskt, torrt vin till förrätten, Rioja för mig till varmrätten och ett sött och fräscht dessertvin till desserten. Sofia drack en alkoholfri öl och Jennie drack alkoholfritt vitt vin.

Tack tjejer för en trevlig och mumsig kväll!!

Inga kommentarer: