Började göra "strösslet":
1 dl pumpakärnor
1/2 dl riven kokos
1 dl havregryn
1 msk honung
1 msk färskpressad limejuice
1 msk neutral olja
Sätt ugnen på 175 grader, Blanda alla ingredienser i en ugnsfast form.
Rosta i ugnen i ca 15 minuter. Rör om efter 10 minuter. Låt svalna och servera.
Sen gjorde jag couscousen eftersom den inte behöver vara så varm. Egentligen är det väl bara att läsa på paketen hur man ska koka men i Laga Lätt (11/09) var det en special om couscous.
3dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk gurkmeja
1tsk paprikabulver
1 tsk malen spiskummin
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
3 dl couscous
2 msk olivolja
Koka upp vatten, buljongtärning, gurkmeja, paprikapulver, spiskummin, kajennpeppar, salt och peppar.
Lägg couscousgrynen i en bunke, tillsätt oljan.
Häll den varma buljongen över grynen, täck med plastfolie och låt svälla ca 5 minuter. Fluffa couscousen med en gaffel.
Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry
4 bitar skinn- och benfri laxfilé á ca 150g
3 palsternackor (ca 300 gram)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
1 msk curry
2 dl vitt vin
1 msk fiskfon + 2 dl vatten
1 burk kokosmjölk (400ml)
1 msk majsstärkelse
1/2 kruka koriander till garnering
Salta fisken på båda sidor med 1 tsk salt. Låt ligga i kylen och rimma tills den ska ner i grytan.
Skala och skär palsternackan i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Banka nedre delen av citrongräset och strimla fint.
Fräs lök, palsternacka, vitlök, citrongräd och curry i 1 msk smör i en stro kastrull. Tillsätt vin, fond, vatten och kokosmjölk. Låt småkoka utan lock i ca 15 minuter tills palsternackan är mjuk.
Red av grytan med majsstärkelsen utrörd i 1/2 dl vatten. Smaka av med salt o peppar.
Lägg i fiskbitarna i grytan och låt sjuda 5-7 minuter. Servera med ris eller couscous och garnera med koriander och "strösslet".
Mumsfillibaba!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar