Majsplättar
1 ägg
1,5 dl vetemjöl, - kan bytas ut mot rågsikt.
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil
1 burk(ar) majskorn (250 gr)
salt
smör eller olja, till stekning
1,5 dl vetemjöl, - kan bytas ut mot rågsikt.
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil
1 burk(ar) majskorn (250 gr)
salt
smör eller olja, till stekning
Knäck ägget i en skål och vispa lätt. Blanda ner yoghurten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Slå på mjölken och vispa till en slät smet. Smaksätt med lite salt. Häll majsen i en sil och skölj under rinnande vatten för att få bort den metalliska smaken från konservburken. Blanda ner majskornen i smeten. Stek som plättar eller pannkakor i smör och/eller olja.
Gjorde en egen vartiation på fruktsalsa som jag hade till.
Hackad röd paprikaTränad tomat samt några halverade gula körsbärstomater
Gul lök finhackad
Tärnat äpple
Saft av lime, sweet chilisås, olivolja, chiliflakes, salt, peppar och fryst persilja.
Mmmm....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar