Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 25 oktober 2009

Couscoussallad med rostade tomater, paprika och Halloumi

Vi sa upp GP förra veckan. I brist på annat läste Johan senaste Laga Lätt till frukosten. Hittade ett recept som han tyckte såg gott ut som vi bestämde oss för att äta på kvällen. Hade nästan allt hemma så blev en egen variant. Tog tex. bulgur istället för couscous, torkad mynta istället på färsk, uteslöt salladslök och tog limesaft istället för rivet citronskal. Tillsatte tärnat äpple i bulgurn.

Sätt ugnen på 225 grader grill (gick sådär i min gasugn, fick stå lite längre bara och brändes längst in). Skölj två röda paprikor och 3 st tomater och skär i bitar. Skiva och skär en bit halloumi i bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och peppra. Grilla i 15 minuter tills grönsakerna mjuknat och osten fått färg.
Koka bulgur med en buljongtärning. Tärna rödlök och äpple. Blanda den kokta bulgurn med rödlök, äpple, torkad mynta och limejuice. Lägg i en form och häll över grönsakerna. Servera!!

Inga kommentarer: