Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 20 november 2010

Canneloni med Kräftstjärtar och Mango

Visst är det fint med snö men det som kom inatt ligger som slask nu. Fryser det på nu blir det ingen cykelvänlig vecka. Don´t like!

Idag har jag haft en trevlig dag på stan med mig själv. Shoppat lite smågrejer, både till mig och hemmet. Samtidigt har jag även kollat in julklappar till mig och andra. Var inte ensam på stan...

I går kväll gjorde jag Canneloni med Kräftstjärtar och Mango. Blev supersmaskigt och god kombination med sälta från kräftorna och sötma från mangon.

4 portioner/8 canneloni
200 g färskost
1/2 paket fryst tinad mango i bitar
1 burk kräftstjärtar i lake
strimlad purjolök
2 msk sweet chilisås
salt och peppar
1 paket färska lasagneplattor
8 skivor rökt kalkon
1 burk färdig tomatsås
1 boll mozzarella
torkad oregano
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda färskost, mango, kräftstjärtar, purjo, sweet chili, salt och peppar.
  • Lägg en skiva rökt kalkon på varje lasagneplatta och klicka på röran. Rulla ihop och lägg tätt tätt i en ugnsfast form.
  • Häll tomatsåsen över allt och skaka formen så det rinner ner mellan och på sidorna av rullarna. Bryt mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Strö på torkad oregano.
  • Grädda i ugn i ca 20 minuter, tills osten smält och fått lite färg.
Servera med sallad med tomat, valnötter och salladslök. Till Cannelonin drack vi ett vitt Sardinskt vin, Naeli. Fruktigt, gott och smakrikt. Passade perfekt!

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Bra med vitvinstips, vi är dåliga på det, kör alltid på med samma gamla vanliga sorter.

Remsan sa...

Ah, nu fick du till och med mig sugen på pasta. Låter grymtgott!

Matmamman sa...

Ser underbart gott ut! Måste testas!

Martina J sa...

Ser riktigt gott ut! :D