Kanske ingen nyhet att jag gillar Pannacotta. Har ju gjort några olika och går ju att variera i oändlighet. Panna Cotta betyder ju "kokt grädde", som är grunden.
Fick ett recept av min kära matbubblarkollega Ida på Apelsinpannacotta. Receptet var gjort för storkok så jag räknade om lite och experimenterade (som vanligt, hur svårt ska det vara att följa ett recept!!!). Tog nog lite mer juicekoncentrat än vad som var tänkt men tyckte att det blev en frisk och god apelsinsmak.
Så här gjorde jag till 2 portioner:
2 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
0,75 dl apelsinjuicekonsentrat
0,5 dl vatten
4 bitar/rutor vit choklad
1 gelatinblad
Lägg gelatinbladet i vatten. Blanda grädde, socker och apelsinjuice i en kastrull och koka upp. Smält ner den vita chokladen. Krama ur gelatinbladet och vispa ner i gräddblandningen. Häll upp i portionsformar och låt kallna och stelna i kylen i minst 3 timmar. Servera med smulade pepparkakor.
Gott till kommande adventsfikor med en kopp varm glögg och pepparkakor.
10 kommentarer:
åh, det här låter jättegott. det måste jag lägga på minnet :)
var har du hittat de fina chokladhjärtanen? eller du kanske har gjort de sjäv!? :)
du får ha en fortsatt finfin kväll! kram
Säger bara MUMS så gott de ser ut...låter som något att testa!
Låter himla mumsigt
Vi som älskar pannacotta, mums. Kanske det hade passat med lite apelsinlikör i , vad tror du?
haha, det verkar vara en allmän åkomma bland matbloggare det där med att inte kunna följa ett recept till punkt och pricka ;) pannacottan ser grymt god ut i alla fall!
ja, jag hade nästan förväntat mig att se dig där på thai-provsmakningen eftersom du bor här i gbg och allt, trist att du inte var där för det var himla trevligt, och gott!
Jag älskar också pannacotta! Det är så himla smidigt att bara plocka fram ur kylen när man har gäster, ta av lilla plastfolien och servera! :-) Apelsin i låter ju smaskens!
Mums, de ser jättegoda ut!!
/Åsa
Ser ljuvligt gott ut - måste provas!
Låter som en fräsch och god pannacotta, mums!
Oj vad gott det ser ut! Låter som en bra efterrätt vid jul ( hm, varför vänta- nu passar det lika bra!)
Skicka en kommentar