Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 22 november 2010

Jag tänker som en långkokare i köket!!!

Lantmännen har en "Var rädd om maten vecka" under vecka 47. Vi slänger alldeles för mycket mat. Tydligen var fjärde matkasse som vi släpar hem. Det är ju inte klokt!! Jag tror att jag är ganska bra på att ta tillvara på det mesta jag har i kylen. Luktar på mjölk och ägg och äter om det är ok även om datumet säger något annat. Bröd är inte dåligt bara för att det är torrt och rester från olika middagar kan bli en perfekt matlåda till jobbet.

På jobbet har vi så kallt i våran kyl att mjölken håller i upp till två veckor efter utgånget datum. Det säger en hel del om att datumet som står på paketet endast är en rekommendation.

Jag gick in på Lantmännens hemsida och gjorde ett test om vilken hushållstyp jag är. "Jag är en riktig Långkokare i köket. Safta, sylta och konservera. Frysa ner, förvälla och lägga in. Salta, torka och confitera. Jag kan det på dina fem fingrar och det är inte många brödsmulor som går förlorade i mitt kök (Herregud, de kan ju bli krutonger!)"

Gör testet du med!!

8 kommentarer:

Torsk på Lax sa...

Jag är med dig hela vägen. Maten ska slängas....in i munnen!

mamma sa...

Blev också en "Långkokare"!
Glad att dom generna har gått i arv i mer än en generation. Behöver inte bli ställd om du får oväntat besök!
Vecka 47 är Vi extra rädda om vår Mat!

MÅ Gott sa...

Jag blev också en långkokare! Det var lite ovantat eftersom ajg tycker att vi slänger lite för mycket mat. Vi ska försöka bättra oss på detta och tänka till lite mera. :)

charlotta sa...

jag blev också en långkokare!

Tinas skåpmat sa...

En långkokare här med =)... fast de kan jag kanske inte helt hålla med om. O visst kastas de en oändligt massa mat...hujedamig!

Håkan och Anki sa...

Vi blev "en riktig bondmora". Tydligen platsar vi i Katthult sidan om Emils mamma, om vi inte väljer att ställa oss i klassrummet och lära ut hemkunskap...

Remsan sa...

Vi kastar mer mat sedan vi fick barn. Allt halvätet som blir kvar. Men det är ju ett stort bevis på matöverflödet.

flisan sa...

Jag blev bondmora, haha! Fast vi kastar en del brödkanter faktiskt om jag ska vara ärlig.. Bakar bara surdegsbröd och kanterna blir så förskräckligt hårda! Skulle ju kanske kunna göra ströbröd? :P