Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 11 augusti 2011

Nektarinkräm

Hade några mjuka/väl mogna nektariner liggande i fruktskålen så jag bestämde mig för att testa att göra lite nektarinkräm. Kräm är ju alltid gott. Min mamma har alltid gjort mycket kräm på frukt och bär från trädgården: äpple, rabarber och krusbär. När vi var små åt vi den med havregryn och mjölk.


Nektarinkräm 2 port

3 st mjuka och mogna nektariner
2 dl vatten
2 tsk strösocker
0,5 dl vatten
2 tsk potatismjöl

Skär nektarinen i små bitar. Ta med skalet. Koka i en kastrull tillsammans med vatten och socker i ca 20 minuter på medelvärme. Tryck sönder med en gaffel eller potatisstöt då och då. Blanda vatten och potatismjöl. Häll ner i krämen under omrörning. Koka upp till första bubblan och dra av spisen. Låt svalna.

Söt och god kräm. Hade säkert varit gott att koka den med en vaniljstång. Serverade med en klick rysk yoghurt. Gott med det syrliga som bryter av det söta. Perfekt vardagsdessert eller mellanmål.
***

15 kommentarer:

Pernilla sa...

hihi, jag trodde det var en fredagsdrink du hade gjort och tänkte: "men vad GÖR hon?!" fast det hade ju visserligen kunnat vara en alkoholfri drink också... min hjärna är inte riktigt med idag. och så var det ju ingen drink överhuvudtaget utan kräm, läsa kan jag tydligen inte heller längre...

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Det är alltid bra med recept på nektariner, de är SÅ goda, men ofta köper man ju en hel korg med dem och so vips är alla dåliga och man har inte hunnit äta mer än en eller två >.< Spännande med nektarinkräm! Har aldrig provat rysk yoghurt, hur stor är skillnaden mellan den och tex grekisk?

Erika - Bakglädje sa...

Vilket bra recept. Nektariner brukar vara svåra att få perfekta, antingen är de hårda eller för mogna... nu vet jag vad jag ska göra av de för mogna frukterna. :-)

Anna sa...

Hurra för kräm!

Fridas kök sa...

Nektarinkräm, det är något nytt för mig! Kan tänka mig att det är riktigt gott. :-) Trevlig helg!

Michael sa...

nektariner är helt klart en favorit! varför har man inte testat kräm, tack för tipset. det låter helt fantastiskt.

Ann-Louise sa...

Mums vad somrigt och friskt Och vilka fina glas du har!

Kim sa...

Kräm är verkligen barndomsminne i en tallrik (eller glas då). Rabarberkräm gjorde mamma ofta, men pappa gnällde alltid för "man blir så konstig på tänderna".

Remsan sa...

Hur gott lät inte detta?! Fast störd som jag är, eller icke läskunnig som Pernilla, så trodde jag också först drink, hi hi.

Remsan sa...

Hur gott lät inte detta?! Fast störd som jag är, eller icke läskunnig som Pernilla, så trodde jag också först drink, hi hi.

MÅ Gott sa...

Kräm gör jag nästan aldrig och ändå älskar barnen det. Fick ofta kräm och mjälk som barn, kräm av rabarber, blåbär osv. Det kanske får bli ändring på det?!

Helena S sa...

Trodde också det var en drink först! ;-) Ser supergott ut, det måste jag prova någon gång! Gott med yoghurten till också. Kram!

karin - trattoria sa...

detta har jag aldrig testat, låter gott! :D

Lottzys matblogg sa...

Mmm, det här skulle mina barn ge en 10:a för! Ska testas abolutely

//Lottzy

Karin sa...

och jag som är allergisk mot stenfrukter kan inte äta "rå" frukt men kräm går bra och eftersom jag älskar nektariner ( har inte alltid varit allergisk) så måste ju detta testas. Tack för tipset!