Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 11 augusti 2011

Stomp-premiär

I veckan när jag hade Hanna på besök gjorde jag Stomp för första gången. Har ju läst, sett och ätit förut men aldrig provat göra själv. Känns som ett bra alternativ innan det finns bra potatis att göra potatismos på.

Jag kokade färskpotatis. Stötte den lätt med en potatisstöt. Blandade i hackad dill, riven parmesan, vitlöksolja och lite creme fraiche. kryddade med salt och peppar.

Finns troligen hundra sätt att göra stomp på. Smaksätta efter vad man ska servera det till. Vitlöksoljan var verkligen ett lyft i och dillen passade fint till den ugnsbakade laxen jag serverade med. Tyckte det blev lite torrt så jag slängde i hop en snabba sås på rysk yoghurt och sweet chilisås. Självklart föräldrarnas bönor som smaskig färgklick till. Supergott!!

Stomp gör jag absolut igen. Har ni några tips? Hur brukar ni smaksätta??
***

6 kommentarer:

Remsan sa...

Ah... Jag trodde först du menade stompa (stekpannebröd) så jag blev lite förvirrad. Detta var något nytt för mig, men låter fantastiskt gott!
Sån lyx att få så mycket bönor! Älskar kokta bönor med smör på. Och i wok.
Hoppas du mår bra så här i slutet av graviditeten. Det är såå spännande!

Matarkivet sa...

Liksom för Emmy var stomp nytt för mig och jag tänkte också på stompa. Men då har vi båda lärt oss ngt nytt idag, gott ser det ut i vilket fall! Och vilken lyx med alla bönorna.

Mårtenssons kök sa...

Och vi tänkte först på den däringa dansgruppen från England som också heter Stomp:) Tänk som det kan bli!
Vi gjorde blomkålspuré igår, men den kan säkert kallas stomp den också för vi gjorde ungefär på samma sätt. Smaksatte med Västerbottenost och persilja, riktigt gott blev det. Recept kommer.

Hovkonditorn sa...

Jag tänkte också på dansgruppen :) Det här låter gott!

Cecilia sa...

Känner inte heller till detta, utan tänkte också på dansgruppen, så kul att du skrev om det. Lärt mig nåt nytt idag oxå :)

Charlotta sa...

Det här var något nytt för mig med! Men det låter alldeles fantastiskt gott (som allt annat med potatis) så jag ska def prova.