Hittade ett recept på Mor-Mia´s blogg på Tebröd med linfrö och creme fraiche. Tyckte jag lät gott och nyttigt. Gjorde vissa små justeringar så här kommer mitt recept.
ca 25 bullar
3dl +2dl mjölk
1 dl linfrö
1,5 dl fiberhavregryn
50g jäst
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk salt
3 msk brödsirap
1 tsk bakpulver
7 dl dinkelmjöl fullkorn
3 dl vetemjöl
+vetemjöl till utbakning
- Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och fiberhavregryn. Låt gröten svalna.
- Värm 2 dl mjölk till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt gröten, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och mjöl.
- Arbeta i hop till en smidig deg. Gärna i assistent. Jäs under duk i ca 40 minuter.
- Dela upp degen i ca 25 bitar och rulla små bullar. Tryck ut till kakor, ca 2 cm tjocka och 8 cm i diameter. Lägg på bakplåtsklädda plåtar. Nagga bröden med gaffel. Låt jäsa ytterligare 15 minuter under bakduk.
- Grädda i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
***
6 kommentarer:
Låter som ett riktigt gott bröd! :)
Lät som ett bra brödrecept!
Kanske skulle man försöka sig på ett ovant brödbak framöver. hembakt är ju så gott!
Tycker fröken Dill
Det hembakade brukar dock gå åt lite snabbare än det köpta :-) Jag äter inte heller såmycket bröd, men vem tackar nej till hembakat?!
Åh, tekakor! Mormor har världens bästa recept på tekakor med havregryn och graham (tror jag) i, jag ska försöka få tag på det. Godaste ever med smör och ost på! :) Har du hunnit med att pröva sjusovarfrallorna än? :)
Vilket bra brödrecept! Försöker hitta nyttiga dinkelbröd och det här borde ju passa in i den kategorin! Tack för tipset :)
Ser mumsfillibaba ut!! :)
Skicka en kommentar