Havrekakor med choklad
200g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
0,5 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
100 g grovt hackad mörk choklad
1,5 dl jordnötssmör
- Sätt ugnen på 175 grader
- Rör smör, socker och farinsocker pösigt. Tillsätt ägg och vatten.
- Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Blanda ner i smör- och äggblandningen och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt havregryn, choklad och jordnötssmör.
- Klicka ut degen på bakplåtsklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut.
- Låt kakorna svalna på plåten. Lägg sedan över på galler och låt svalna helt.
***
Apropå systrar... Drog till min syster efter jobbet idag och fredagsmyste med dem. Stora killen har börjat "nollan" denna veckan. De börjar bli så stora och när kusinen kommer känns de nog ännu större.
Till fredagsmys bjöds det på Kycklingenchiladas och creme caramell till dessert. Gott, trevligt och mysigt!
I morgon är det nya äventyr. Börjar dagen med sovmorgon och sen matboggsträff i Haga och en titt på Bondens marknad. Rapport kommer!
Trevlig helg!
4 kommentarer:
Kakorna ser väldigt goda ut! Låter roligt med matbloggsträff och marknad!
Låter som en riktigt bra kombo! Nu blev jag med sugen på att baka kakor. :)
Åh, vad goda de ser ut. Jag sitter här och är sjukt sugen på något sött, kan säga att sötsugen inte blev mindre av att se dessa. Jag spar receptet. :-)
Åh, vad goda de ser ut. Jag sitter här och är sjukt sugen på något sött, kan säga att sötsugen inte blev mindre av att se dessa. Jag spar receptet. :-)
Skicka en kommentar