Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 14 augusti 2011

Hemmagjorda Hamburgare

Efter en enormt produktiv eftermiddag var vi helt slut och tokhungriga. Blev Hemmagjorda Hamburgare. Johan är så stolt över sin hamburgerpress så jag tog ett steg åt sidan och fixade dukning och tillbehör.

Blanda nötfärs med salt, peppar och Jalapeno Molidos - Jalapeno purè . Lite sting i hamburgaren! Packa ner färsen i pressen och tryck till. Smörj i pressen i lite smör för att lättare få ut en hel hamburgare. Stek i smör i stekpanna.

Blev en hamburgare med smaker från hela världen. Enkla tillbehör: ketchup, dressing med texmex smak, saftiga texmex bröd, smörgåsgurka, tomat, rödlök och ruccola.

Smarrig avslutning på helgen!!

7 kommentarer:

Victoria sa...

Sv: Vad kul! Tack! :D

Remsan sa...

Jag vill också ha en hamburgerpress. Måste man som matnörd ha ;-)

Delikata Recept sa...

Alltid gott med hemlagad hamburgare! Trötnar nog aldrig på det :)

Erika - Bakglädje sa...

Hemmagjorda hamburgare är ju så gott. När vi hade semester tog vi oss till och med tiden att mala köttet själv, det hinns inte med i vardagstider.

Mårtenssons kök sa...

Hemburgare, mycket godare än köpburgare. Säkert extra gott när de är pressade i en hamburgerpress också:)

Har kikat lite på en ev. liten tur till Göteborg senare i höst. Något bra och kanske inte så vansinnigt dyrt boende att rekommendera? Väldigt gärna får det ligga nära tågstationen och ha en bra frukost:)

Tant Gul sa...

Ha ha Hemburgare! var ett bra namn. Måste jag låna. Egna hamburgare är bara så gott! även om jag just nu är lite, lite trött på hamburgare efter vår bilresa då det blev en och annan hamburgare (dock inte hemburgare) på vägen. Hambugerpress? varför då?

Diana sa...

jalapenos molidos.... var finns detta???? extremefood???