Renskavsgryta med Kantareller och Lingon
1 gul lök
2 pkt fryst renskav, lättinat
200 g färska kantareller
2 dl mellangrädde
5 dl vatten + 3 msk viltfond
2 msk messmör
1 tsk timjan
3 msk rårörda lingon
- Skala och hacka löken fint. Bryn köttet i smör tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar. Lägg i en kastrull.
- Bryn kantarellerna i smör i stekpannan. Krydda med salt och peppar och häll ner i kastrullen.
- Tillsätt grädde, vatten, fond, timjan och messmör. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
- Häll i lingonen. Spara lite till garnering. Red grytan med maizena utspätt i vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
3 kommentarer:
Ser så fantastiskt gott ut, nästan som en riktig söndagsmiddag. Härligt!
Sedär ja! Måste nästan bege mig ut och plocka lingon nu och ladda upp för höstens grytor :=)
Hoppas allt är bra med bebben, hördu! Jag vill se fler bilder på magen!
Jag köper ibland någon viltskav och gör viltskavspanna på. Det gillar hela familjen. Kanske får blir nåt sånt på kantarellerna vi hittat.
Skicka en kommentar