Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 10 augusti 2011

Salming inspirerar

I senaste numret av Laga Lätt (nr 8/11) är Börje Salming gästkock. Han gör lite reklam för sin nya kokbok "Vilt med Salming" och bjuder på lite goa recept. Jag fastnade för Renskavsgrytan. Så den bjöd jag mina föräldrar på i söndags när de var här. Lite höstiga smaker. Riktigt gott!


Renskavsgryta med Kantareller och Lingon

1 gul lök
2 pkt fryst renskav, lättinat
200 g färska kantareller
2 dl mellangrädde
5 dl vatten + 3 msk viltfond
2 msk messmör
1 tsk timjan
3 msk rårörda lingon

  • Skala och hacka löken fint. Bryn köttet i smör tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar. Lägg i en kastrull.
  • Bryn kantarellerna i smör i stekpannan. Krydda med salt och peppar och häll ner i kastrullen.
  • Tillsätt grädde, vatten, fond, timjan och messmör. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
  • Häll i lingonen. Spara lite till garnering. Red grytan med maizena utspätt i vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Vi åt grytan med ugnsrostad rosenpotatis och haricots verts som mamma och pappa hade med sig. En hel bärkasse!! Pappa har basat över trädgårdslandet i år och lyckats väldigt bra. Så nu har jag ätit harrysar hela veckan. Sååå goda!! Förvällde resten i kväll och frös ner i små påsar.

3 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Ser så fantastiskt gott ut, nästan som en riktig söndagsmiddag. Härligt!

Charlotta sa...

Sedär ja! Måste nästan bege mig ut och plocka lingon nu och ladda upp för höstens grytor :=)

Hoppas allt är bra med bebben, hördu! Jag vill se fler bilder på magen!

Remsan sa...

Jag köper ibland någon viltskav och gör viltskavspanna på. Det gillar hela familjen. Kanske får blir nåt sånt på kantarellerna vi hittat.