Jag och Johan spånade fram denna glassen tillsammans när vi var och handlade. Från början hade vi tänkt göra daimglass. Lidl är en fantastisk affär på många sätt men daim hade de inte. Så då köpte vi choklad med apelsinsmak som enligt Johan är väldigt god. 70% mörk choklad med apelsincrunch i.
Gjorde vaniljglass enligt Charlottas välbeprövade recept. Hackade chokladen. Lät hälften smälta i den varma glass-smeten och resten tillsatte jag i glassmaskinen så det blev bitar i glassen. Ojojoj, vad gott!! Utgick från ett recept på vaniljglass som är smarrigt. Skulle nog kunna hoppa vaniljstången när man tillsätter andra smaker.
Vaniljglass
4 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
1 vaniljstång
en nypa salt
- Vispa äggulorna och sockret med elvisp tills blandningen är pösig.
- Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och koka upp fröna, stången och en nypa salt med grädden och mjölken.
- Dra av gräddblandningen från plattan och låt det svalna.
- Häll det sedan över äggblandningen och blanda väl.
- Ställ skålen i ett vattenbad med sjudande vatten och rör oavbrutet med en visp tills krämen är ungefär 85 grader. (tillsätt hälften av den hackade chokladen)
- Ta upp stången och ställ skålen i ett isbad tills blandningen kallnat. (tillsätt resten av den hackade chokladen).
- Häll det i glassmaskinen och kör i ca 40 min. Häll upp i plastlåda och låt den ligga i frysen några timmar innan servering.
Krämig och god Apelsinchokladglass |
14 kommentarer:
Ser riktigt smarrigt ut, yummie! :D
Önskar dig en trevlig 4:e advent!
Ojoj va gott detta såg ut =) Idag så kommer jag att länka till ett av dina inlägg. Tomteskumsfudge. Hoppas det är OK?
Massa 4:e adventskramar till dig
Gott, gott, gott. Här åt vi cookies & cream glass idag, men tyvärr var den köpt :(
Jag har gjort en yoghurtglass, som blev god och utan glassmaskin, http://hovkonditorn.blogspot.com/2011/08/yogurt-ice-cream.html
Ha en fin fjärde advent Kram
Ett tips är att köra frusna bär i mixern med grädde som vi gjort med hallon;
http://martenssonskok.blogspot.com/2011/10/en-rosa-efterratt-gjord-i-ett-nafs.html
eller så går det med frukt också;
http://martenssonskok.blogspot.com/2010/02/kvallens-meny.html
Er chokladglass låter väldigt god, just kombinationen med apelsin och choklad är underbar!
Smarr smarr!
Chokladglass är såå gott!
Åhhh så gott! En glassmaskin står på min önskelista till Tomten!
Apelsinchoklad ÄR en grym smak. Åh, vad jag önskar mig en glassmaskin, fast jag inser att köket är alldeles för litet för sådana maskiner...
gud vad gott det ser ut! jag sitter här och riktigt dregglar... mmmmm.
jag har önskat mig en glassmaskin av tomten (samt lurat i alla att jimmy önskar sig en) så jag hoppas att det ligger en någonstans under granen!
åhh, fy vad gott!
åhh, fy vad gott!
Har också en glassmaskin som tyvärr mest står och tar plats i skåpet...Men när den väl kommer fram blir det ju gudomlig glass!! Espressoglass är min favvo:-)
Det recept jag gått efter som följde med min glassmaskin innehöll bara kalla ingredienser, men glassen tar ändå allt från 30-50 minuter i maskinen. Dock behövs då ingen tid i frysen. Lillasyster köpte OBH Nordicas maskin när de sänkt priset nu till jul (för 350:-) och i den är glassen helt klar på 10-15 minuter!
Glassen ser ut att varit väl värd att vänta på... :-)
Åh, vad god den ser ut! Jag är verkligen en sån som äter glass året om. (idag till exempel åt vi glass på kafé i julhandeln. Dock en dålig idé eftersom så få köper glass nu att den hinner bli gammal och seg)
Här är två länkar till supersnabb och enkel och god glass (utan glassmaskin) som jag testat med framgång!
http://denvassastekniven.se/?p=175
http://denvassastekniven.se/?p=257
När jag vill ha god apelsoinchokladglass köper jag Sias, haha. Den är ripplad och HELT underbar :-)
Skicka en kommentar