Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 8 december 2011

Ljummen lunchsallad med ädelost

Det är verkligen underbart att vara mammaledig. Måste ju säga att jag har ett helt fantastiskt barn som sover gott om nätterna (för det mesta), äter bra (ja, lite för bra kanske) och är en gla´ skit för det mesta. Vi myser, promenerar, träffar andra mammor, går hemma och pysslar, sjunger och har det bra. Jag känner verkligen att jag börjar få rutin på detta livet och njuter i fulla drag.

Självklart är det Oliver som styr dagen. Ofta tar vi en lång promenad på förmiddagen och tar svängen om ICA på vägen hem. Väl hemma är både han och jag hungriga. Oliver går först. Och sen jag. Så när jag väl får äta är jag oftast väldigt hungrig. Förhoppningsvis finns det lite rester från kvällen innan. Eller så blir det yoghurt och müsli. I bland slänger jag ihop något. Och ibland blir det riktigt gott. Som en dag denna veckan:

Fräste lite strimlad spetskål, zucchini i stora bitar och halverade körsbärstomter. Kryddade med salt, peppar och ringlade lite honung över. Lite kidneybönor, keso, ädelost och klyftor med apelsin. Ädelosten gjorde ju verkligen susen!! Smalt lite mot de ljumma grönsakerna. Blir verkligen imponerad ibland vad man åstadkomma på kort tid.Vad gör ni när ni ska äta lite snabbt?

6 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Den salladen hade jag gillat! Omelett med varierande fyllning är något som jag ofta gör om jag har lite bråttom.

Spanienfrugan sa...

Vad mysigt det låter att vara mammaledig :) Längtar!

Matarkivet sa...

Visst är det kul att kunna svänga ihop ngt gott på kort tid. Mina ess i rockärmen när det gäller jobblunch och jag inte har tid kvällen innan är antingen rökt makrill, avocado, gurka, keso och italiensk salladskrydda. Riktigt gott och mer mättande än en vanlig sallad. Eller så gör jag en kladdig omelett med ost på. Också supergott och enkelt!

Pernilla sa...

jag vill också vara mammaledig! eller till och med bara ledig, det skulle också kunna gå bra :)

äta nåt snabbt? då gör jag chips & dip!

Remsan sa...

Tycker alltid du är mästare på att bara svänga ihop en massa gott!
Visst är det underbart att vara föräldrarledig. Hinner ingenting längre sedan jag börjat jobba igen. Och alla andra mammor jag träffade som nu också jobbar och har fullt upp... Njut! Det är verkligen en lyx vi har i Sverige. Tänk de länder när man måste börja jobba när barnen är pyttesmå.

Amy's piece of cake sa...

Ja njut av din tid, det går så snabbt och helt plötsligt är de större och ska börja dagis!

Den här salladen ser supergod ut, slurp!