Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 31 december 2011

Årskönika

Sista dagen på året! I kväll blir det god mat med gott sällskap på hög höjd. Bara att summera ännu ett år och ta sats inför ett nytt med nya äventyr och utmaningar.

Ännu ett händelserikt år har passerat. 2011 är ett år som jag sent kommer att glömma. Glädje och sorg, skratt och gråt. Och självklart massor av god mat! Har slängt ihop en krönika för att minnas 2011.

I Januari fyllde fina Maria 40 år. Hon bjöd på god mat och en trevlig kväll. Tapas och smaskiga tårtor. Senare denna månaden födde min vän Pernilla en liten Leia.

Tapas a la Maria
Min dator kraschade någon gång i början av året och alla bilder från februari försvann. Men i minnet finns att det var då vi fick reda på att vi skulle bli en liten familj. Vi drog igång "sju hos oss" och Charlotta och Calle. Snart dags för nästa middag tror jag? För det var ju trevligt!

I Mars släppte Michael sin första bok "Mat under bar himmel" och vi blev bjudna på releaseparty.  Min Morfar fyllde 90 år och det firades med släkt, vänner, blommor, mat och tårta.


I April firade vi Johan som fyllde 35 år. Påsken firade vi i Skåne. Det var en solig Valborg som firades i Carinas trädgård med kubb och grill. Utan Carina. Jag fick odlingsdille och satte det ena och andra i jorden för att se vad som blev av det. Mamma trodde att det hade med graviditeten att göra.

Något gror
Maj månad. En händelserik månad på många sätt. Jag fyllde år. Åkte på en trevlig jobbresa till Gotland. Träffade vänner i Värnamo. Fick se lilla livet i magen på ultraljud. Åkte till skåneland några gånger och åt massor av god mat och umgicks med min familj. Lunkade Blodomloppet och hade picknick med tjejkompisar.

Grillad sparris, somrig sallad, grillad lime o köttbit och ugnsrostade potatisar
I Juni åkte vi till Stockholm för att se Seinfeld och ha lite minisemester. Midsommar firade vi i sommarstugan på skånska östkusten med familj och god mat. Vi hade matbloggspicknick med massor av godsaker på Åsas innergård.

Laxtårta till midsommar
Juli och semester. Jag och Maria var på minifestivalen "Where the action is" och såg Coldplay och andra bra band. Vi åkte till ett stekhett Korsika. Solade, badade, vilade och åt massor av god mat. Vi spenderade några härliga dagar på Resö och några dagar i skåne där vi bla tog en tur på Österlen och upptäckte nya smultronställen.

Massor av god mat på Korsika
I Augusti lagades massor av god sommarmat. Mina bortadopterade chiliplantor växte och frodades. Vi åkte på dagsutflykter till Gunnebo slott och Råda säteri. Besökte Bondens marknad i Haga med bloggvänner.

Bondens marknad i Haga
I september började jag min föräldraledighet. Gick hemma hela månaden faktiskt och väntade. Blev mycket fika och många äppelkakor.

Goda svenska äpplen såklart!
I Oktober föddes vår lilla guldklimp: Oliver. Vi gick hemma och mös hela månaden. Familj och vänner kom på fika. Långkoken puttrade på spisen.

Oliver 1 dygn
I November fick Johan fira sin första Fars dag. Vi började komma in i familjelivet och började förbereda för jul och advent.

Hemmagjord hamburgare med ugnsbakad tomat
December - julmånad. Jag kunder för första gången njuta av alla julförberedelser, julklappsköp, pynt och pyssel. Gott om tid! Vi firade vår första jul tillsammans som familj.

Vår lilla familj
Ja, ett år går fort. Mycket har man hunnit med när man tittar tillbaka. Nu går vi in i ett nytt år. Jag fortsätter att vara hemma och föräldraledig. Oliver fortsätter växa och springer kanske runt till nästa jul. Vi hoppas hitta ett större boende till oss, håller alla tummar för mer skratt än gråt, kanske en liten resa och självklart massor av god mat!

GOTT NYTT ÅR!

15 kommentarer:

Charlotta sa...

Jag håller tummarna för större boende, såklart! Och för ett bra och fint år.

Gott nytt!

Amy's piece of cake sa...

Önskar dig ett gott nytt år!

Lätta och Goda recept sa...

Många trevliga bilder.

GOTT NYTT ÅR!

Lotta - Två små kök sa...

Visst är det trevligt att summera året, både skratten och tårarna. Tror att det är nyttigt med eftertanke, leva i nuet och att se framåt. Det är inte svårt att lista ut vilken händelse som var störst 2011 i din familj :-)

Gott slut och gott nytt!

Vi ses bland recepten.

Mårtenssons kök sa...

Så fin summering av året, det är ju precis så det är i livet, både skratt och tårar och vi hoppas på att skratten blir fler!

Ha nu en riktigt härligt nyårsafton, njut, ät och drick gott så ses vi igen 2012 (förhoppningsvis "i verkliga livet" igen!)

Kram,
Mårtenssons!

TINA sa...

Gott nytt år!!

Hovkonditorn sa...

Gott Nytt År till hela familjen!

Tant Gul sa...

Fin årskrönika. Gott Nytt År!

MrsSunshine sa...

Ja tänk vad mycket man hinner med under ett helt år. fin summering!

Ett riktigt gott nytt år önskar jag dig!

Ann-Louise sa...

Gott nytt år till dig och din fina lilla familj!

Anonym sa...

tack för att du delar med dig. det är roligt att läsa o titta på kort. Ni hittar säkert ett bra boende o så önskar jag er ett bra år o hoppas att ni får vara friska i fam. Kram på er gittan

tina sa...

Det var då den allra gulligaste tomte jag sett i år. Tack för ett fint matbloggsår och för en fin årskrönika. :-)

Allt gott!

Remsan sa...

Så fin årskrönika du satt ihop! Hoppas ni får ett härligt 2012!

Moma sa...

Härlig årskrönika, jag blev alldeles varm i magen :-) Kram och gott nytt år på dig!

Matarkivet sa...

God fortsättning, hoppas 2012 blir lika händelserikt (fast ännu gladare)som 2011. Tack för en härlig blogg och all inspiration! Kram