Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 28 mars 2010

Jamaicansk het söndagkväll

Jag vann ju biljetter till helgens TUR-mässa så den var vi ju tvungen att besöka. Massor av utställare, mycket broshyrer, mycket inspiration och mycket folk!! Men över lag trevligt. Deltog i de flesta intressanta tävlingar och smakade av de flesta karameller som det bjöds på:). Många restidningar att gå igenom. Inte så mycket om vår kommande Rom-tripp, men inspiration inför en helt oplanerad sommarsemester och en eventuell höstsemester.

Igår när vi var på stan gjorde jag mitt premiärbesök i min svågers favoritaffär, Extreme Food. En helt galen butik med alla starka, goa, konstiga såser och tillbehör du kan tänka dig. Gissa hur en "death sauce" smakar till exempel? Killen i butiken öppnade glatt kylen och lät oss smaka på många såser. Goda, smakrika och i bland brann det till i mummen. Vi gick därifrån med "Appel/Cinnamon BBQ Suace" och "Jamaican Jerk Seasoning".
Ikväll testade vi "Jerken". Redan i går kväll la vi en hel fläskfilé i jerken. Lät det stå och marineras i kylen över natten. I kväll stekte jag hela filén snabbt runt om för att få lite färg och yta. La den därefter i en ugnsfast form och körde den med termometer till 68 grader i 100 graders ugnsvärme. Lät den ligga i ugnsfolie och vila därefter tills resten av tillbehören var klara. Skar upp i skivor till servering.
Jag insåg att detta kunde bli starkt så det blev milda tillbehör till. Ugnsbakade sötpotatisklyftor och fruktig salsa. I salsan hade jag tomat, gurka, röd lök, vitlök, mango, kiwi, kruspersilja, olivolja och limejuice.
Och ja, jerken runt om filén gav en stark smak, men tillsammans med tillbehören blev det riktigt gott! En fräsch och god avslutning på helgen!!

10 kommentarer:

charlotta sa...

sötpotatis, coolt! jag har aldrig lagat något med det, kan man köpa det överallt?

C

charlotta sa...

jag har förresten ett rom-tips till er (jag har varit där innan): i parken villa borghese finns det en utsiktsplats som är heeeeelt fantastisk. man ser ut över hela staden - perfekt för en mysig kväll, med andra ord. ta er dit!

Helena S sa...

Det är så kul att komma iväg till lite nya mataffärer där man får provsmaka olika smaksättningar, sådant finns inte där jag bor. Jag tycker jättemycket om Göteborg, och i Haga finns det någon olivoljeaffär där man får provsmaka lite allt möjligt, det gillar jag! :-)

Malin sa...

Vad mycket häliga, spännande smaker! Låter som om ni hade det kul!

Pernilla sa...

ååååh, den här butiken har jag helt missat! men där måste det minsann bli ett besök snarast, heta såser och kryddor kan man ju aldrig få för mycket av :)

Håkan och Anki sa...

Vilka härliga färger på er middag, riktigt vårhärligt!

Filibabba sa...

Hej! Jag tänkte fråga igen: Har priset (4 st smoothies) som du vann i min tävling för ett tag sedan har kommit? Om det inte har gjort det så tänkte jag att jag kan kontakta företaget som skulle skicka ut dom..

Hallon & Blåbär sa...

Alltid skoj med nya burkar i kylen. Låter jättegott!

vanilla sky sa...

Å vad gott! Och sötpotatis är bland det godaste jag vet!

Kryddburken sa...

Spännande att prova nya burkar med såser å annat gott! Jerk är en favoritkrydda här!