Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 5 mars 2010

Fredagskäk

Tack för alla förslag på fredagsmysmiddag! Fastnade för Anki och Håkans smaskiga Kycklinggryta med Mango Chutney.

Fredag är nog en av de bästa dagaen på hela veckan. Man vaknar med ett leende på läpparna med vetskapen om att "imorrn är det sovmorgon!!". Alla kollegor på jobbet är lite gladare och alla kunder är lite trevligare. Idag kändes som en extra trevlig fredag. Kanske för att solen stålade från klarblå himmel?!

Väl hemma från jobbet gick jag och handlade lite inför kvällen och helgen. Johan kom hem och vi tog en Ekologisk Spendrups Öl medans vi lagade mat. En vanlig ljus lager, inget speciellt.


Receptet till grytan hittar ni här. Blev jättegott! Johan ville haft lite mer sting, men jag tyckte att det var milt och gott!! Hade lite extra mango chutney, jordnötter och japansk soya till. Hade även en sallad till med morötter, avocado, gurka, tomat, paprika och salladslök. Till grytan drack vi Las Moras. Ett vitt vin från Argentina.


Kan verkligen rekommendera denna rätt, både till vardags och fest. Mumsfillibaba!!!

2 kommentarer:

Håkan och Anki sa...

Så roligt att ni provade och, framför allt, tyckte grytan var god. Håkan tog lite sambal på sin tallrik så han fick lite mer sting, men jag var nöjd som det var, precis som du. Jordnötter måste vi ju prova ha till nästa gång.

A home far away sa...

Kikar in och önskar trevlig helg!

Kram Gunilla i Singapore