Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 20 mars 2010

Chateau Beirut

I går kväll var jag och fem "rallybrudar" på Chateau Beirut och käkade. Hade aldrig varit där tidigare. Stället ligger på Karl Johansgatan nedanför backen efter Strigberget på väg ut mot Majorna. Kanske inget ställe man tänker på när man bara åker förbi men väl värt ett besök!
Personalen var väldigt trevlig och maten var fantastistk god! De hade menyförslag som kändes passande när man är några stycken och servitrisen tipsade oss vad vi skulle välja för att få ut mest.
Först serverades vi sex stycken kalla rätter: Hommos (kikärtsröra), Baba Gannough (aubergineröra), Mhamara Beldjoz (Paprikacreme med malda valnötter, ajvar och pepparfrukter), Ton Motabal (libanesisk tonfiskröra), Warak Inab (Vinbladsdolmar) och Taratour Dejez (kycklingröra). Till detta fick vi även libabröd, en vitlökscreme och Tabbouleh (persiljesallad). Det var mycket mat och redan här började man känna sig mätt...:)
Därefter fick vi de varma smårätterna: Fatajer Sabbenegh (spenatpiroger), Rakkakat Jebneh (ostfyllda filodegsrullar), Rakkat bel Khodra (friterade grönsaksfyllda rullar), Falafel, Sambousak Bellahme (Nötfärspiroger), Kebbeh Traboulsie (friterade nörfärsfyllda bulgurbullar), Sojok (kryddiga korvar med grönsaker).
Nu var vi egentligen väldigt mätta. Men vi hade ju bestämt oss för att ta in en halv portion var av en Mixgrill av fläskfilé, kycklingfilé och nötfärsrulle.
Självklart blev det lite dryck till detta. Började med en libanesisk mellanöl som var ljus och go. Jag och Pernilla tog rött vin till maten som servitrisen rekommenderade: Clos st. Thomas-les gourmets rouge. Libanesiskt rött vin med smak av lakrits och frukt. Mycket gott!! Istället för dessert tog jag en kaffedrink smaksatt med kanel och apelsinlikör.
Det bjöds även på magdans. Christina blev uppdragen och fick visa sina magdanskunskaper:)
En trevligkväll med härliga tjejer och god mat!

6 kommentarer:

Malin J sa...

Vad gott det lät, härligt med en massa smårätter så man får smaka mycket!
Grillat lät ju heller inte fel.
Man börjar längta efter våren och sommaren så att man kan grilla!

Malin J sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
charlotta sa...

vad kul, har hört talas om den restaurangen men aldrig lyckats ta mig dit. verkar ju vara hur bra som helst så jag får göra en ny insats och boka bord snart!

Pernilla sa...

åh, vad gott det ser ut :) jag skrev till min kompis nyss att vi måste gå dit och äta någongång efter att jag läste ditt inlägg! låter som ni haft en riktig helkväll!

Helena Ljunggren sa...

Där ser det ut att finnaas mycket gott på de där tallrikarna :)

Loulas Kök sa...

Sån här mat älskar jag verkligen. Tur att jag bor nära Göteborg, bra att ha en restaurang att känna till. Tror du att de har goda menyförslag för bara 2 personer?