Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 28 mars 2010

Plick Plock lördag

Det blev en lördag på stan. Johan hittade efter mycket letande sin vår/sommarjacka och jag köpte nya regnbyxor och lite annat smått o gott. Regnbyxorna ser ut att behövas kommande vecka...

Vi käkade lunch på Deli and Coffee. Perfekt lördagslunch. Stor och mättande fräsch sallad. Nudelsallad med kyckling dränkt i asiatisk dressing. Smaskigt! Eftersom det regnade lite så trängdes folk i Nordstan och i Saluhallen. Där var det trångt. Vad är det byggs på Kungstorget? En extra provisorisk Saluhall?? Nyfiken...

Vi funderade på att gå på bio men hittade ingen riktigt bra film som vi var sugna på. Så vi åkte hem istället och tillbringade lördagskvällen i soffan med TV och plockmat. Lite Körslaget, Millenium (Mäns om hatar kvinnor) och lite zappande mellan filmer innan vi somnade gott i soffan. Vi hade köpt lite plockmat: En färdigpizza som vi slicade upp, vitlöksbröd (hemmagjort förståss!!), ost, kex, fikonmarmelad, vindruvor, melon, schwartzwaldskinka, oliver och ruccolasallad. Smaskigt!!!

Till all denna mat drack vi lite blandade ölsorter som jag köpte på bolaget i fredags. Dugges och Oppigården är två favoritbryggeri. Gör alltid så god öl och lika roligt när de släpper nya sorter. Denna gången blev det vår och påsköl.

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Det är så gott att plocka mat, får nog bli något sådant på skärtorsdag. Bra tips på ölen, hoppas de fått in sorterna på vårt systembolag oxå.
Ha en skön söndag!

Fru Matglad sa...

Bra tips Sofie, nu till påsk o allt..
Receptet du kommenterade...riktigt gott o riktigt enkelt. Har kommit på att man alldeles för ofta överkokar/steker fläskfilé. När man lyckas steka så den blir precis så perfekt, blir det alltid sååå mycket godare, o det blev verkligen denna!
kram på dig!

charlotta sa...

om jag inte minns helt fel så ska saluhallen renoveras, så de som säljer där inne får provisoriskt vara i det som de byggt upp på torget. eller något.

kul med påsköl! vad tyckte du om dugges? den har fått lite sisådär kritik i tidningarna, har jag fått för mig.

Kryddburken sa...

Lät som en himla mysig lördag faktiskt! Och grymt gott med plockmat dessutom!