Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 3 mars 2010

Nyhetsprovning

Köpte Arlas nya Creme Fraiche framtagen tillsammans med årets kock 2009, Viktor Westerlind. Årets smak är Rosmarin, Honung och Getost. Den har stått i kylen ett tag och jag har inte riktigt kommit fram till vad jag skulle använda den till. Nu såg jag att bäst föredatumet närmade sig och dags att komma på något.

Bild från arla.se


Jag köpte en bit färsk lax i fiskbilen utanför ICA. Delade den i portionsbitar, skar en skåra mitt i och petade ner lite getost.

Det fanns lite potatismos över sedan tidigare i veckan. La lite på varje sida om laxen. Hällde över Creme Fraichen i mitten, över laxen. Rev lite ost och la över. Gräddade i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader. Körde därefter på grill i ytterligare 5 minuter.


Till gratängen hade jag lite mixad skottsallad och körsbärstomater. Creme Fraichen smakade inte så mycket som jag trodde. Smakade mer av de smakerna den lovade kall än varm. Honungssmaken och Rosmarinen kom fram mer kall. Men med lite extra getost blev det en god och enkel fiskgratäng.


Vi provade ännu en nyhet ikväll. Svårt att motstå en ny variant av Geisha när jag var och handlade. "Dreamy Caramel". Inte stor skillnad mot vanliga samskiga geisha, lite krispigare. Och vääääldigt god!!

3 kommentarer:

I Nadjas kök sa...

Dessa nyheter har jag missat totalt...måste kika efter dem i affären...ehm speciellt chokladen.

Håkan och Anki sa...

Provade oxå chokladen här om dagen och kan inte annat än hålla med dej, skillnaden är inte så stor.

Helena S sa...

Crème fraiche med getost, honung och rosmarin låter ju supergott! Jag kan tänka mig att det kommer att bli en höjdare som kall sås till grillat i sommar!