Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 21 mars 2012

Trevlig lunch

I går var jag och Oliver hos Hanna och Edvin "andra sidan stan" på lunch. Alltid lika trevligt och gott! Hanna och jag "tjötar" och barnen leker. Eller, leker är kanske inte är rätt ord. De bekantar sig fortfarande med varandra men jag tror att det kommer att bli mycket bus i framtiden. Man ser det på dem när det tittar på varandra.

Hanna förvarnade om att det blev vardagsmat. Pöh! Vardagsmat med festlig "touch" skulle jag vilja kalla det. Ugnspannkaka var det längesedan jag åt och det är ju helt klart underskattat. Hon hade hittat ett recept på ICA´s hemsida på Ugnspannkaka med spenat och kassler. Serverades med lingonkeso och syrlig äppelsallad (äpple, morötter, vinägrett). Hade utgått från detta receptet på salladen men skippat dill och fänkål. Gott vilket som!

"Vardagslunch"
Hanna och Tiger-Edvin

Söta randiga barn i gymmet
Efter lunch tog vi en promenad i det härliga vårvädret. Kollade in hus som vi inte har råd med, gladdes åt vårblommor som tittar fram och nysopade gångbanor. Väl tillbaka fikade vi. Hanna hade bakat Key Lime Paj som vi pratade om för ett tag sedan men ingen av oss bakat. Receptet hade hon hittat på Arlas hemsida. Fräsch och god!

Key lime paj

6 kommentarer:

Kim sa...

Så gulliga små!

Key Lime Pie är verkligen en favorit hos mig. Brukar mixa i lite kanel i botten, och topp med skivade jordgubbar på sommaren.

Remsan sa...

Det kommer säkert bli en del bus för de där två i framtiden. Urgulliga är de!
Sån här mat gillar jag, när man tvistar till vardagsmat. Key lime pie är en favorit. Älskar sötsura desserter. Passar till påsk toppad med fruktkött från ett par passionsfrukter ;-)

Mårtenssons kök sa...

Men det var väl en alla tiders sida att hitta recept till ugnspangkakan på! Lingonkeso låter som ett trevligt tillbehör, precis som salladen.
Klart det ska bli bus där, det gäller att hålla mammorna igång:)

Katinkas Kitchen sa...

Vilken bra idé att ha spenat och kassler i ugnspannkakan! Och key lime paj är ju aldrig fel - Jamie Oliver har en härlig variant som han kallar lime- och citronpaj som jag brukar göra som barnen älskar! Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Amy's piece of cake sa...

Key Lime Pie har jag aldrig ätit... men vill gärna snart!

Sicka godingar! Vänta tills dom börjar röra på sig lite mera = inte en lugn stund puhh!

mrs Sunshine sa...

Härlig lunch!

Hi, hi, så behändigt det ser ut med de små på filten...Så fort det går, min 14-månaders röjer runt och utsätter sig för den ena faran efter den andra, gulp!