Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 7 mars 2012

Kycklingklubba med curryris

Kycklingklubbor är något som jag aldrig köper. Är inte speciellt mycket för att gnaga på ben. Däremot tycker jag att köttet från kycklingklubbor är saftigare och har mer smak än filéer. När jag var hos mina föräldrar för ett par veckor sedan sålde de 1 kilo klubbor för 10:-!! Skam att låta bli att köpa. Fyra klubbor - fyra portioner. Perfekt lunch till mig, mina föräldrar och min bror. Vi hade en diskussion om skinnet. Jag och mamma lämnade medan pappa och bror glufsade i sig. Sant att smaken sitter där men, näää.... Hur gör ni? Äta skinn eller inte?

Klubborna kom från kronfågel så surfade inte på deras hemsida och hittade detta receptet. Väldigt gott! Kyckling och curry är ju en klassisk kombination.

Kycklingklubbor med curryris
4 st kycklingklubbor
smör
salt och peppar
paprikapulver
1 gul lök
2 morötter i slantar
4 dl långkornigt ris
salt och peppar
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
2 dl matyoghurt
  • Krydda klubborna med salt, peppar och paprikapulver. Klicka smör på och stek dem i 225° C i ca 35 min eller tills de är klara (stick med en sticka, saften som sipprar ur ska vara klar, inte blodig).  Ta ut och pensla med det smälta smöret ett par gånger.
  • Fräs hackad gul lök och morotsslantar i en het kastrull med smör. Tillsätt ris, curry, gurkmeja och fräs ytterligare i ett par min under omrörning.Tillsätt vatten och koka enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera curryriset  med grillade klubbor, sallad och en klick matyoghurt.
Salladsmix, äpple, olivolja och muttis tomatvinäger

Kycklingklubba, curryris, sallad och yoghurt

Ännu en solig vårvinterdag. Verkar lite blåsigt så man ska inte luras av solen. Bara ett par plusgrader. Ska ge oss ut på promenad och lunch med två mammor från föräldragruppen. Detta vädret verkar hålla i sig och enligt GP så kan det bli 10-15 grader nästa vecka. Då är vi i Sälen och åker skidor. Ser ut att bli lika fint väder där. Räknar med härliga promenader och dagar i backen.

8 kommentarer:

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Jag vill nog inte ha skinnet, visst är det knaprigt och gott men jag köpte en påse en gång där kycklingen hade blivit dåligt plockad från sina fjädrar, ja efter det känns kyckling inte alls lika kul att laga.riset ser jättegott ut! Curry är en bra krydda:)

Matarkivet sa...

Föredrar också det mörkare kycklingköttet och då bekommer mig benen inte. Jag äter skinnet om det är krispigt!

Remsan sa...

Jag har som Ann-Sofie stött på dåligt plockade kycklingar. Brrr... Men 10 kr för 1 kg! Superbilligt. Maten ser jättegod ut. Som vanligt :-)

Anonym sa...

tycker det är gott med kyckling med ben köper aldrig fileer. jag äter skinnet gott sol o blåst i Åhus

Mårtenssons kök sa...

Vi köpte också på oss ett gäng billiga klubbor häromdagen, det blir bra mycket saftigare än filén.
Men skinnet, där går åsikterna isär... det ska vara riktigt knaprigt, då äter Håkan det möjligtvis. Benen däremot, dom gnager Anki gärna på.

Lätta och Goda recept sa...

Jag äter gärna skinn om jag någon gång köper färdiggrillad, tycker det är jättegott :-)
Din rätt ser supergod ut!

Härligt att åka till Sälen

Ha gott!

Moma sa...

Jag äter skinnet om det är krispigt (inte fett och fladdrigt). Annars föredrar jag faktiskt kött med ben i för det mesta, jag köper oftast hel kyckling och styckar själv.

Lola sa...

MÅSTE bara skriva och berätta att mörkt fågelkött ska tillredas på låg temperatur. Blir så gott, mört och saftigt om det får gå på 150 grader i... ja, nästan hur länge som helst! Jag brukar köra mina drumsticks eller klubbor i ca 2,5 timmar. I de flesta kokböcker rekommenderas 225 grader men NEJ NEJ NEJ. Jag har empiriska studier som visar på annat! Kram.