Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 3 mars 2012

Lördags puh....

Landade i soffan och pustar ut en stund. En härlig lammgryta puttrar på spisen. Det blir indiskt till kvällens "Andra Chansen". Känner mig helt slut men ändå på ett skönt sätt. Det här underbara soliga vårväder gör att man blir lite trött. Vet inte om det är de långa promenaderna eller ljuset. Men bra mår man i alla fall!

I går kväll var jag ute och käkade med ett gäng goa tjejer. Vi är ett gäng på åtta stycken bruttor som försöker träffas så ofta det går och hitta på lite skoj. Nu är det evigheter sedan vi träffades allihopa men i går lyckades vi. Vi gick till Moon Thai Kitchen. Coolt inrett Thai-style med små gångar och bås med mycket bambu. Ville äta allt på menyn men valde tillslut Moons Gai Satay - Kycklingfilé på ett spett av citrongräs, jordnötssås, grillad banan och thaiinlagd gurka.

Moons Gai Satay
Då jag inte var den som drack mest öl så bestämde jag mig för att äta dessert. Inte lika mycket att välja på. Tog Ananasglass i sitt eget skal. Helt ok! Hälften åkte hem och hälften gick vidare. Jag gick med en sväng. Man får ju passa på... Var hemma i tid men har ändå varit trött idag.

Ananasglass i sitt eget skal
I dag tog vi en promenad till stan. Inte något speciellt mål, mest för att komma ut. Soligt och dammigt. Vi bytte till sitt-delen på Olivers vagn och han kom upp lite och får nu se lite mer av världen.

Solig promenad....
...solbrillor är ett måste!
 Vi hamnade på Scandic Rubinen där vi tog en shoppinglunch. De har buffé där varje lördag. Picanha och Lubb. Picanha är en relativt okänd styckningsdetalj från nöt och väldigt god. Läs mer här om du är nyfiken och håll utkik i butik. Varmrätterna serverades på buffé med god sås och tillbehör. Stor salladsbuffé och något för liten dessertbuffé enligt Johan. Jag var nöjd! Oliver fick sitta med vid bordet och smaka på lite av varje. Gillade guacemolen från salladsbuffén speciellt.


Alla foton är tagna med min nya mobiltelefon. Inte lyckats mobilblogga ännu men det kommer...:)

4 kommentarer:

Malin sa...

Åh, jordnötsååååås! Och visst är vädret härligt, man kan inte undgå att bli glad :)

Tant Gul sa...

älskar thaimat! Har precis lagt in ett recept på thaisallad med fläskfilé, som jag lagade igår, i min blogg :-) ha en bra söndag.

Mårtenssons kök sa...

Låter som att det får bli en ny tur till storstaden någon gång framöver, finns ju några restauranger kvar att prova:)

Härligaste tröttheten man får nu när man kan njuta av riktigt långa vårpromenader!

Amy's piece of cake sa...

Scandic Rubinen, nu kommer minnen fram! :) I mitt tidigare jobb åkte jag ofta till Göteborg och då och då blev det luncher på Rubinen härligt!

Indiskt, spännande!!