Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 14 mars 2012

Varm Mariannedrink

Som sig bör finns ett barskåp med på Sälenresan. Öl på kylning på altanen och det övriga på diskbänken. Ja, jag är väl inte den som utnyttjar det mest i år direkt med det finns andra som gärna tar en öl eller en "virre" efter en dag i backen.

Då det är soliga dagar med plusgrader är man inte jättesugen och i behov av varma kaffedrinkar men "bara för att" gjorde vi en god drink på varm choklad i går kväll med Minttu i. Smakade som Marianne-godis ungefär. Smarrigt!

Gör varm choklad på kakao, socker och mjölk. Rör ut kakao och strösocker (efter tycke och smak) i lite mjölk i en kastrull. Fyll på med mer mjölk när det är klumpfritt. Värm upp men låt det inte koka. Blanda med önskad mängd Minttu. Vi hade 4 cl Minttu till ca 2 dl kakao. Toppa med lite vispad grädde. Drick och njut!


I förmiddags var jag ute och rullade vagn. Inte lika soligt som det varit de andra dagarna. Men efter lunch när det var min tur att åka skidor blev det soligt och fint. Tror att jag fått årets första fräknar!:)
I kväll ska vi gå till Lammet och Grisen och käka.

8 kommentarer:

Eleonore- Kokboksutmaningen! sa...

Det där lät som en smarrig dryck! Vi har en på jobbet med varm choklad och cointreau som smakar apelsinchoklad :)

Pernilla sa...

mumselimums! eller lite som en after eight kanske? fast jag är lite avskräckt från mintuu efter alldeles för mycket shottande av sånt i mina unga dagar...

Mårtenssons kök sa...

Åh, den är vår absoluta favorit när det är kallt ute och kroppen behöver värmas efter en lördagspromenad. Sånt som kan få oss att längta till nästa viner redan nu...

Ann-Sofi MATSAFARi sa...

jag har så svårt för mintsmaken förutom på tandborsten. Jag övar och det här verkar vara en bra övningsdryck om man är frusen;)

Anonym sa...

o vad det hörs gott. Då har ni säkert blivit mätta om ni varit på Lammet o Grisen. Dom finns väl på Öland på sommaren Kram Gittan

Moma sa...

Gott! Lammet & Grisen, är det samma som på Öland? I så fall är jag grymt avis!

Matarkivet sa...

Så gott det låter! Vill också dricka choklad med vispgrädde... :)

Nina sa...

Å, fy så smarrigt det låter! Jag älskar varm choklad! Helst med vispgrädde förstås.