Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 24 mars 2012

Våffeldagen

Ni glömmer väl inte att det är våffeldagen i morgon? Hur äter ni era våfflor? Traditionellt med sylt och grädde eller gör ni matigare och lyxigare våfflor med löjrom och creme fraiche kanske? Rivet äpple, kanel och vispad grädde är en hit. Hur många recept på våfflor kan det finnas? Tänkte bjuda er på några recept jag gjort genom åren:

Frasiga och goda våfflor
Lite nyttigare våfflor
Vanliga våfflor
Pestovåfflor med lufttorkad skinka


Själv tänker jag göra chokladvåfflor med mascarponekräm. Ett nytt och obeprövat recept jag hittade som jag ska testa på mina brunchgäster i morgon. Återkommer med resultatet.

Lämna gärna ditt bästa våffelrecept!!

5 kommentarer:

HemkäraHanna sa...

Här totalvägrar de övriga om jag gräddar något annat än de vanliga våfflorna.Och lättvispad grädde och sylt är det enda som duger som tillbehör.

Amy's piece of cake sa...

Våfflor är gott i vilken skepnad de än tar sig! Vågar du testa mina kryddvåfflor? ;) Lördagskram till dig!

Sanna sa...

Tänkte ordna våffelfest hemma imorgon med de lite marigare varianterna. Galet gott!

Tant Gul sa...

Just på våffeldagen vill jag helst ha våffla med glass och sylt, bär eller frukt till. Chokldsås är också helt okej. Och så kaffe till förstås. Övriga daga på året finns hur många goda tillbehör och variationer som helst som jag gärna provar. :-)

Anonym sa...

jag äter mina med lite socker till i dag, då jag har slut på grädden, men det blir kaffe till. Mitt recept är ditt Sofie med ägg,blev hur bra som helst Kram Sol i Åhus