Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 18 mars 2012

Tack för denna vintern!

Jaha, då var vi på väg hemåt igen och tackar Sälen för detta besöket och förhoppningsvis kan vi även tacka vintern för i år. För nu kan det vara nog med vinter. Denna veckan ju varit vår i vinterlandskap. Sista åkdagen var sådär. Dimma, sol, blåst och plusgrader vilket gjorde att snön var tung och barmark började synas på vissa ställen. För att hålla säsongen i gång krävs nog en ny omgång med snö och lite minusgrader. För denna veckan har det tagit hårt på snön.

Annars är jag supernöjd med veckan. Jag har åkt lagom mycket skidor och vi har fått tacksam barnvakt till Oliver av Farmor av Farfar och underhållning från alla håll. Massor av friskluft, härligt väder, trevligt sällskap och massor av god mat.

Lunch har vi ätit ute varje dag. Favoritstället blev Gustav Bar och Grill. Fantastiskt bra lunch. En dag åt jag en Chiligryta som var underbart god och en av deras paradrätter. Köttbitar som trådade sig och god smak, nachos, sallad och creme fraiche. Ska nog maila dem och be om receptet. Även sista dagen åt vi lunch där. Jag åt en räksmörgås med chilimarinerade räkor, ägg, surdegsbröd, fräscha grönsaker och hemmagjord majonnäs. Grymt god! Tyvärr inte den bästa bilden (mobilen) vilket inte gör smörgåsen helt rättvis. Men på storleken kan ni kanske förstå hur mätt jag blev. Till barnen fanns en väldigt uppskattad pannkaksbuffé och lekrum efter maten. Uppskattat av alla.


 Självklart måste man få en souvenir från sin första semester. Johan köpte en fin collagetröja med trycket "Sälen Ski Resort" på till Oliver. Gossig och rymlig. Nu sussar han gott i sin bilstol och vi hoppas att det blir en bra färd hem mot Götet.

Oliver i ny tröja

4 kommentarer:

Remsan sa...

Ja, hoppas ni får komma hem till lite vårväder nu. Bort med snö och in med sol och vårblommor!

Mårtenssons kök sa...

Pannkaksbuffé... och bara till barnen... suck...
Ljuvligt vårväder har vi i alla fall bjudit på här nere idag, vintern känns väldigt långt borta så ta den inte med hem:)

Spanienfrugan sa...

Åh, jag åt också räkmacka i helgen, så himla gött!

Matarkivet sa...

Låter som en toppenvecka och lunchstället låter kanon!