Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 15 mars 2012

Lammet och Grisen

Hemkommen efter en eftermiddag i backen. I förmiddags var jag ute och traskade med Oliver och efter lunch har jag åkt skidor några timmar. Härligt soligt, lite uppkört men inte så mycket folk i backen. Trots flera plusgrader så kände vi oss lite frusna när vi kom in och värmde oss med en Mariannedrink. Gott! Nu känner jag mig helt varm och mosig i stället.

I går var vi på Lammet och Grisen och käkade. Bor endast ett stenkast i från så "rullavstånd" hem. Fint kött och hur mycket goda tillbehör som helst. Köttet hämtas hos en kock som trancherar upp fläskfilé, lammfilé och oxfilé. Tillbehör hämtas på en buffé: sallad, potatis, såser, röror, bröd, kryddsmör mm. En full tallrik till varje köttdetalj. Restaurangen har väldigt mycket gott vin och några i sällskapet tog ett rekommenderat vinpaket till. Johan körde på ölpaket och jag tog endast ett glas vin. Hurra, så mycket god mat! Många barnfamiljer går dit och äter när de är på besök i Sälen så de har en lite mindre barnbuffé och inte mindre än tre lekrum. Imponerande! Om ni har vägarna förbi Öland i sommar finns restaurangen även där.

Oxfilé med en massa goda tillbehör: kålsallader, vitlöksrostad potatis, tomat, gott bröd med vispas smör, pepparsås
Stor fin bar
Utanför
Nä, dags för en dusch. I kväll blir det Gulasch till kvällsmat. Ett måste på fjällsemester.

9 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Ojojoj, inte illa! Just att kunna få köttet uppskuret precis innan det ska ätas är verkligen något som känns så speciellt. Lite extra lyxigt på nåt vis:)

Hoppas gulaschen smakar fint.

Tant Gul sa...

Men Hallå där! är du i Sälen. Det har jag missat. Och bra ser du ut att ha. Restauranger som är anpassade för barnfamiljer men ändå har god kvalitet och god mat är inte helt lätt att hitta. Vad gott allt ser ut! Ha en fortsatt bra resa/semester/vila. :-)

Anonym sa...

jag har varit på Lammet o grisen på Öland o man blir sååååå mätt. I åhus är vädret ruggigt. Kram

TINA sa...

Jag har oxå varit på Lammet och Grisen på Öland för några år sen. Men det var jättegott och man fick äta hur mycket som helst vilket man inte gör för det orkar man inte!!

Remsan sa...

Åh, jag trodde bara det fanns på Öland. Jag har inte varit där på många år, men alla brukar älska det.
Så härligt ni har det! Goda drinkar och god mat.

Charlotta sa...

Låter som att ni har en finfin semester! Längtar lite tillbaka till vår skidresa - det är verkligen något speciellt med att vara i fjällen.

Matarkivet sa...

Vilket mysigt ställe! Fjällsemester verkar ju himla hyvens :)

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Oj så gott det såg ut! lammet och grisen finns på Öland också och jag har tänkt göra ett besök i sommar!

Linda-matstugan sa...

Har hört en massa gott om Lammet och Grisen, men tyvärr inte fått tillfälle att äta där. Såg ju toppen ut!