Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 29 mars 2012

Laxtårta

För mig är inte påsk någon jättestor mathögtid. Inte som jul och midsommar. Tänker mest på ägg - godis eller "riktiga". För visst är det ungefär samma mat som dukas fram på påsk som på midsommar och jul?! Kanske en lammstek i stället för julskinka? Börjat skymta lite vårprimörer i butikerna som kan vara fräscht och gott!

Gör ni ett påskbord med sill och ägg tänkte jag tipsa er om en laxtårta som jag gjorde till midsommar. Mamma brukar göra en silltårta men då jag och några andra i vår familj inte äter sill så gjorde jag denna i stället. Blev en succé! Receptet hittar du här.Vad äter ni till påsk?


I dag tar jag och Oliver bussen till IKEA för att äta lunch med en kompis som jobbar i närheten. Kan hända att vi tar en sväng på varuhuset och ser om vi hittar något kul!:)

4 kommentarer:

Kim sa...

Åh jag älskar laxtårta! Vi brukar göra en varje jul och det är strykande åtgång varje gång! Så gott! http://kimmi.blogg.se/maten/2011/december/mammas-fantastiska-laxtarta.html

Charlotta sa...

Är inte speciellt mycket för påskmat över huvud taget och är alltid glad när hötiderna är slut och maten återgår till det normala igen.

Matarkivet sa...

Ja, visst är det mer eller mindre samma mat vid alla årets högtider. Jag tycker inte heller om sill förutom i en matjestårta och en sådan eller en laxtårta tycker jag hör till!

Remsan sa...

Mmm... Jag som börjat fundera på vad jag skulle bidra med till påskbuffén. Detta kan vara något! Vi äter mer fisk och mer vårfräscha rätter (tror jag iaf) till påsk jämfört med jul.