Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 8 mars 2012

Falukorv Provencale

Köpte en ring falukorv. Variationen brukar vara mellan korv stroganoff eller ugnsbakad falukorv. Ja, ibland kan det även bli stuvade makaroner och stekt falukorv. Detta receptet hittade jag på allt om mat´s hemsida och tyckte att det läs smarrigt.


Gjorde vissa små förändringar så här kommer mitt recept.

Falukorv Provencale
1 ring falukorv, 800g i skivor
ca 500 g potatis i tunna skivor
1 liten zucchini i skivor
2 stora tomater i skivor
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl frysta provencalska örter (findus)
1 riven vitlöksklyfta
salt och peppar
riven ost

  • Skär falukorv, tomat, potatis och zucchini i skivor. Varva dem i en smord ugnsfast form.
  • Blanda grädde, örter, riven vitlök, salt och peppar och häll över.
  • Strö över ost. Grädda i 225 grader i ca 40 minuter. Känn efter så att potatisen blivit mjuk.
  • Servera med sallad.

3 kommentarer:

Ann-Sofi sa...

Vilket härligt sätt att laga en annars lite tråkig falukorv:) Det här ska jag absolut testa!Festligt:)

Matarkivet sa...

Mmm, ser gott ut! Jag har länge velat testat Leif Mannerströms recept på ugnsbakad falu, men det har inte blivit av. Inte direkt prio ett att packa ner en falukorv i resväskan. :)

Linda-matstugan sa...

Verkar gott som bara den och dessutom fint upplagt i den snygga formen.