Gjorde vissa små förändringar så här kommer mitt recept.
Falukorv Provencale
1 ring falukorv, 800g i skivor
ca 500 g potatis i tunna skivor
1 liten zucchini i skivor
2 stora tomater i skivor
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl frysta provencalska örter (findus)
1 riven vitlöksklyfta
salt och peppar
riven ost
- Skär falukorv, tomat, potatis och zucchini i skivor. Varva dem i en smord ugnsfast form.
- Blanda grädde, örter, riven vitlök, salt och peppar och häll över.
- Strö över ost. Grädda i 225 grader i ca 40 minuter. Känn efter så att potatisen blivit mjuk.
- Servera med sallad.
3 kommentarer:
Vilket härligt sätt att laga en annars lite tråkig falukorv:) Det här ska jag absolut testa!Festligt:)
Mmm, ser gott ut! Jag har länge velat testat Leif Mannerströms recept på ugnsbakad falu, men det har inte blivit av. Inte direkt prio ett att packa ner en falukorv i resväskan. :)
Verkar gott som bara den och dessutom fint upplagt i den snygga formen.
Skicka en kommentar