Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 16 mars 2012

Tobleronemousse

Måste bara fresta med lite sköna bilder från ett soligt Lindvallen. Skulle inte vilja åka hit om några veckor för snön smälter mer och mer. Märks bara på denna veckan vi har varit här. Gårdsplanen utanför stugan är snart isfri och snön som låg tjock på taket har trillat ner. Backarna är mjuka och det bildas snabbt vallar. Även om det blåst lite idag är det såååå skönt med några plusgrader, sol och varma kinder.

Härlig fjäll-natur med backarna i bakgrunden

Oliver och Johan i solen

Här känns det som helg hela veckan och vi äter gott varje dag. Men nu är det faktiskt fredag och helg på riktigt och jag tänkte tipsa om en smarrig dessert som vi mumsade på till "mello-finalen" i lördags. Len och god Tobleronemousse. Enkel att göra och bara att garnera med vad man tycker är gott: riven choklad, hackade nötter eller lite bär.

Tobleronemousse
2 dl vispgrädde
2 äggulor
3x35 g toblerone
  • Vispa grädden hårt.
  • Smält 2 x 35 g toblerone i vattenbad eller i micro.
  • Vispa äggulorna i en separat bunke.
  • Tillsätt den smälta tobleronen under kraftig omrörning. Tillsätt lite av grädden och sedan resten.
  • Hacka den sista biten toblerone och vänd ner den till sist. Häll upp i serveringsglas eller skålar.
  • Ät och njut!
Len mousse med hyvlad mörk och vit choklad och några frysta bär
 Trevlig helg!

5 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Så här får du inte fresta en fredagskväll! Gaahh, vill ha nu ju :)

Så trevligt ni verkar ha haft det. Jag är sådan att jag åker gärna till varmare breddgrader på semester, inte kalla brrr! Mina indiska gener som talar nu ;)

Anonym sa...

O vad det ser skönt ut o vilka gottegrisar ni är. jag måste först handla lite innan det blir någon mousse i dag har jag hört tranor men ej sett dom

Katarina sa...

Find bilder och mumsig mousse!

Kim sa...

Fina fjäll-bilder! Idag är det riktigt trist väder i Göteborg ska du veta, supergrått som det bara kan vara här.
Toblerone köpte alltid pappa till mig och syrran när han hade varit på tjänsteresa, när vi var små. Då tröttnade jag på det. Men nu, år senare, förstår jag storheten med Toblerone igen!

Remsan sa...

Så fina vinterbilder. Underbart verkar ni ha det.
Chokladmoussen låter jättegod! Och dessutom inte så svår att svänga ihop. Me like!