Förra veckan, när jag var i skåneland, gjorde jag en smarrig laxgryta som jag åt tillsammans med mina föräldrar, min bror och hans tjej. Från början hade jag tänkt göra en fisksoppa men när jag var och handlade hade de sjukt dåligt utbud på färsk fisk men riktigt bra pris på färsk laxfilé. Så då blev det ungefär såhär:
Laxgryta med saffran
ca 700g laxfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
1 tsk fänkålsfrön
3 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl turkisk yoghurt
0,5 dl frysta örtkryddor provencale
1 röd paprika
250 g körsbärstomater
- Hacka lök och vitlök. Fräs i smör tills den är mjuk.
- Stöt fänkål och saffran i en mortel. Blanda med löken.
- Slå på vin, vatten, tomatpuré och buljongtärning. Låt puttra i ca 10 minuter.
- Blanda ner grädde, yoghurt och kryddor. Låt koka några minuter till.
- Lägg i körsbärstomaterna, paprikan och lax skuren i tärningar. Lägg på lock o puttra i ca 5 minuter eller tills laxen är klar.
- Servera med pressad potatis och ev ett gott bröd.
Önskar er en grym fredag!
6 kommentarer:
ser gott ut, du får berätta hur mycket Oliver väger nu ,han ser så frisk ut Kram från åhus
Var ni på Moon Thai (Thai Moon?) Kitchen? Har varit där en gång och tyckte både inredning och mat var mycket bra! Ser fram emot omdöme.
Pressad potatis är ju så gott, speciellt med mycket sås till.
Låter som en toppenstart på helgen!
Fiskgryta passar alltid, fredagsmys eller festkväll, eller hur?
låter jättegott! fick något liknande hemma hos en kompis som bjöd på middag för ett tag sen och det gick ner både en och två portioner fastän att jag inte alls gillar saffran. fast nuförtiden gillar jag ju tydligen saffran varje gång jag äter det, så jag ska nog sluta säga att jag inte gillar saffran :)
nu Sofie har jag kokt två sorters marmelad ser gott ut, tack för recepten,så har jag lagat köttfärssås ,men nu får det bli helg Kram Gittan
Låter som en höjdar rätt
Skicka en kommentar