Kycklingbullar i tomatsås
400g kycklingfärs
2 msk ströbröd
1 ägg
1 stor vitlöksklyfta
0,5 dl kryddor (jag hade frysta örtkryddor)
salt och peppar
- Blanda alla ingredienserna till bullarna. Låt stå till sig en stund.
400 g krossade tomater
1 dl vatten
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk kycklingfond
1 msk honung
salt och peppar
torkad basilika och oregano
- Hacka lök och vitlök. Fräs mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten, fond, honung, kryddor. Låt koka ihop i 10 minuter. Mixa slät med stavmixer. Smaka av och krydda ev mer.
- Rulla bollar av kycklingfärsen. Stek i smör så de får lite färg. Lägg i tomatsåsen och låt koka klara i några minuter.
Vi åt bullarna med råris och sallad. När det gäller råris ska det enligt mig vara Risentas råris. Ja, det tar 45 minuter att koka men det är helt klart det godaste. Koka i grönsaksbuljong.
6 kommentarer:
Det receptet har jag också spanat in. Ser så gott ut!
Tomatsåsen ja tack, men jag gör nog köttbullar i stället och lägger i den. Borde ju funka med ris till ändå!
Vi brukar göra Tjongiga kycklingbullar med ajvar och citron i. Ett recept ifrån boken Husmorsorna. Återkommer med receptet eller bjuder dig på bullar med tjong i!
Kul att du provade, visst var det gott. Nästan lite Lady och Lufsen middag, man kunde ju haft spagetti till:)
Ha en skön kväll.
Ser riktigt gott ut
Älskar färsbollar i tomatsås, vi brukar köpa naturbetes-nötfärs, svindyrt, men det blir såå gott när man gör större bollar. Sen brukar vi bara ha bröd och mozarella till=)
Skicka en kommentar