Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 31 augusti 2011

Vardagscanneloni

I går när jag var och handlade hade jag en helt annan idé om vad jag skulle laga till kvällsmat. Hade nåt extrapris på kycklingfärs så jag planerade kycklingfärsbiffar med asiatisk touche. Men så var kycklingfärsen slut så jag fick tänka ihop något annat.

Tvära kast och jag bytte världsdel. Det blev Canneloni. Köpte ett paket med färska lasagneplattor, en burk kesella 10% och en boll mozzarella. Resten hade jag hemma.

Ungefär såhär:
Strimla och stek bacon. Låt rinna av på hushållspapper. Skär zucchini, röd o grön paprika i bitar. Fräs i smör tills de blivit mjuka och fått lite färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop med bacon. Lägg en klick kesella och lite av grönsaksröran på varje lasagneplatta. Rulla ihop och lägg tätt i en smord, ugnsfast form.

Skala och skiva en gul lök och två vitlöksklyftor. Fräs i en kastrull i smör. Blanda i en burk krossade tomater, salt, peppar, oregano, basilika, honung och chiliflakes. Låt koka ihop en stund. Häll tomatsåsen över cannelonin. Bryt mozzarellan i små bitar och lägg över. Skaka formen lite så tomatsåsen rinner ner mellan rullarna. Grädda på 225 grader i ca 20 minuter, eller tills osten fått fin färg.

Snabbt och enkelt. Rensa kylen på grönsaker och rulla in lasagneplattorna. Kesella är ett perfekt budgetalternativ till ricotta. Skippa bacon och ersätt med bönor om du vill ha ett vegetariskt alternativ. Blev en portion till lunchlådan idag. Gjorde en snabb vitkålssallad i morse som jag hade till (vitkål, salt, peppar, olivolja och vinäger).
***

8 kommentarer:

Remsan sa...

I like! Du har också hakat på och förstått att canneloni är helt inne ;-) Dina låter supergoda, så de får det bli nästa gång det vankas canneloni!

Delikata Recept sa...

Ser smaskigt ut! Cannelloni är hur gott som helt!

Matarkivet sa...

Jag älskar cannelloni och ska absolut testa denna varianten, jag brukar göra med kyckling, så vore gott med lite goda grönsaker som omväxling.

Ann-Louise sa...

Cannelloni är ju så himla gott! Jag brukar göra min fyllda med en massa spenat, ricotta och oliver. Till detta en riktigt het och kryddig tomatsås. Plus ett berg med ost. :)

Kim sa...

Oh cannelloni, det var länge sedan jag gjorde. Ricotta, spenat och svamp har jag i mitt standardrecept. Allt blir gott med bacon ju...

karin - trattoria sa...

åh det där är ju så gott! tack för tipset :)

karin - trattoria sa...

åh det där är ju så gott! tack för tipset :)

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Många verkar göra cannelonireccept nu och jag gillar det rejält! Ditt recept låter smaskens, speciellt med kesella i. Och bönorna förstås =D Jag har gjort canneloni någon gång sådär, men av någon anledning med hårda rör som var helt supertrixiga att fylla! Färska lasagneplattor är ju SÅ mycket smidigare =D